Od početka pandemije u opštini Dragaš registrovano 70 zaraženih koronavirusom

Na redovnoj sjenici Kriznog štaba za vanredne situacije u Opštini Dragaš istaknuto da je od početka pandemije u ovoj opštini registrirano 70 zaraženi koronavirusom, od toga 26 pacijenata je oporavljeno, 34 su aktivni i bilo je 10 smrtnih slučajeva

U uvodnom djelu izlaganja gradonačelnik Šaban Šabani upoznao je članove Kriznog štaba s trenutnom situacijom u Opštini Dragaš,  i iskazao zabrinutost  sto se usprkos zabranama o okupljanju u nekim sredinama, a i tajno u zatvorenim restoranima održavaju svadbena veselja, a nakon toga detalju epidemiološku situaciju je izložio direktor Doma zdravlja  u Dragašu, Ramadan Jašari.
Govoreći o potrebama u neophodnim za pružanje efikasne pomoći građanima on je naglasio da je UNICEF donirao Centru porodične medicine jedan aparat za kiseonik, te da u pojedinim ambulantama nedostaju ovakvi aparati.
Na sastanku je izražena zabrinutost što postoji jedan broj građana koji su inficirani, a koji su se testirali u Srbiji, tako da Krizni štab i nadležne institucije  nemaju zvanične informacije o njima, dok njihove porodice nisu u samoizolaciji, pa stoga predstavljaju  rizik  za širenje virusa.
Uzair Hamza koordinator za prava zajednice je naglasio da je Kancelarija za zajednice i povratak u saradnji s privatnom kompanijom " Renelual Tahiri"  objezbedila još tri aparata za kiseonik koji će biti veoma brzo isporučene Centru porodične medicine.

Predsjednik Islamske zajednice u Dragašu, Ajhan Bećiri je  najpre izrazo žaljenje što nije bilo mogućnosti da se u đžamijama klanja Bajram namaz te  zatražio bolju kordinaciju, kao i bržu i  transparentniju razmenu informacija unutar članova Kriznog štaba. Onje  naglasio da  se u svim vjerskim objektima strikno poštuju mjere koje su donete od strane Nacionalnog instituta za javno zdravlje.
Gradonačelnik Opštine Šaban Šabani je u drugom djelu sastanka govorio o posljedicama poplava u Opoljskom djelu Opštine, a bilo je riječi o konkretnim mjerama koje će Opština preduzeti radi sanacije infrastrukture a i ugroženim porodicama.
Kompanija Renelual Tahiri je juče u toku dana radila na raščišćavanju terena i saniranju posljedica od poplava u selima u Opolju.

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš