Novoformirano “Udruženje studenata Gore” uz Bısmıllah, pokreće prva akcıja za naše deca

Koristime ovaja prilika da ve obavestime da ‘Udruženje Studenata Gore’, pokreće prva akcija vo oja sveti mesec Ramazan, kako bi iskoristilje oja mubarek denoj, te kroz donacije od zekati i vitre pomognalje svujem studentam.

Novoformirano “Udruženje studenata Gore” uz Bısmıllah, pokreće  prva akcıja za naše deca

USG?

Cilj USG-a jeste da se pod jena platforma soberet i ujedinjet goranske studenti od sve države ke šo ge ima, te na toja način funkcionišet ka jeno telo kuje će radi, prvenstveno, na intelektualni razvoj i svest goranske omladine. 

USG, takođe, u okviru svojih mogućnosti, će pokuša vo dalji period da obezbeđuje stipendije za određeni broj goranske studenti kako bi im se pružilje bolje i lakše uslovi za dalje školovanje.

Pre svega, zadovoljstvo ni je da vi saopštime, da uz pomoć nekoljko volontera sme naprajlje prve bitne koraci za naše Udruženje:

1. Završenim statutom Udruženja koj je preveden na tri jezika (Srpski, Albanski i Engleski) sme odpočelje proces regisracije vo Priština.

2. Određen je i privremeni Upravni Odbor, koj se trenutno sastoji od 6 člana:

Rustan Esati - Predsednik (Diplomiraf na univerzitet političkih nauka)

Samir Toro - Podpresednik (Magistar farmacije)

Sejfidin Haruni - Sekretar (Profesor Arapskog j. na univerzitet vo Bursa)

Sedin Ramadani – Koordinator za dijaspora (Student na fakultet za ekonomska informatika)

Amer Bajrami – Blagajnik (Apsolvent na poljoprivredni fakultet)

Fatima Ibrahimi – Koordinator za Kosovo (Student na fakultet za menadžment)

 

3. Otvoren je i web-sajt www.usg-gora.org  na koj pored ostalog ima opcija i za online učlanivanje. Sajt je trenutno na engleski jezik - opcija za goranski je vo obrada.

 

Koristime ovaja prilika da ve obavestime da ‘Udruženje Studenata Gore’, pokreće prva akcija vo oja sveti mesec Ramazan, kako bi iskoristilje oja mubarek denoj, te kroz donacije od zekati i vitre pomognalje svujem studentam.

Ovim se apeluje na svakujego donatora da prilikom uplate podnese objašnjenje koji vid donacije uplaćuje. Ako je od zekat, da se napisa da je “od zekat”, ako je sadakatul fitr , da se napiša da je “vitre”, ako je za drugo, takođe da se navede za šogo je.

Radi transparentnosti, raport od banka će bide objaven vo javnost i tuje će može da se viđi lista od ljuđi kuje uplatilje i koljko uplatilje (osim ako nekoj saka da ostane anonimen). Uplate će trajet do daljnjeg, a javnost će bide blagovremeno obaveštavana za stanje u skaldu so tija kako će se odvija situacija.

Vo ljeto, vo Gora, in sha Allah, u zavisnosti od prikupljene donacije će bide organizuan i konkurs za naše studenti, kujem će bidet podeljene donacije u vidu kratkotrajne stipendije. Šo veći odaziv veći i broj pomognate studenti.

Zbog faze registracije Udruženja, račun vo banka je na ime finansisjkog menadžera, Amer Bajrami. Računu imaje pristup sve članoj upravnog odbora USG-a.

Uplate možete da izvršite na sledeci račun:

Raiffeisen BANK
Swift Code: RZBSRSBG
IBAN: RS35265044000001582884
Amer Bajrami (Blagajnik USG-a)

Za tija šo se vo Gora kuje ne možet da idet preko banka već sakaje lično da uručet svuje donacije, možet da se obratet ke:

Hanifed Kajkuš, tel.br. 044 472 696 (Globočica)

ZA SVE DODATNE PITANJA MOŽETE DA SE OBRATITE ČLANOJ OD UPRAVNI ODBOR ŠO SE :

  • Rustan Esati:  +90 507 7234511

 

  • Samir Toro:  +37744 850 348

 

  • Sejfidin Haruni:  +90 537 3050582

 

  • Sedin Ramadani:  +49 176 61846039

 

  • Fatima Ibrahimi:  +377 45 267 626

 

  • Amer Bajrami:  +381 64 353 7113 

 

Tim USG-a unapred Vi se zahvaljuje.

Izvor: (Redakcija)

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš