Nevladina organizacija "Makedonsko - Goranska zajednica" podelila pomoć u Gori

Predstavnici Nevladine organizacije, Makedonsko – Goranska zajednica danas su u sklopu pomoći svima u Opštini Dragaš, uručili humanutarnu pomoć meštanima sela Mlike.

Nevladina organizacija "Makedonsko - Goranska zajednica" podelila pomoć u Gori

Pomoć u vidu paketa sa osnovnim životnim namirnicama dobilo je preko 250 domaćinstava u Opštini Dragaš. Predsednik nevladine, makedonsko – goranske organizacije, Avnija Rahte, ističe da će ova sredstva stanovnicima ove opštine biti od velikog značaja uzimajući  u obzir činjenicu da ih uskoro očekuje Ramazanski post.

„Danas u ovimselima delimo paket koji sadrži 50 kg brašna, 2 litra ulja, 5 kg šećera i jedan paket koji podrazumeva higijenske stvari. Uz pomoć makedonske ambasade na Kosovu i od strane nekih firmi sa Kosova dobili smo donaciju da zadovolji potrebe oko 550 porodica sa prostora ove opštine", rekao je Avnija Rahte iz nevladine organizacije „Makedonsko – goranska zajednica“.

Meštani sela Mlika koji su dobili pomoć u vidu osnovnih životnih namirnica izrazili su zahvalnost svima onima koji su pomogli, pogotovo u vreme pandemije koronavirusa kada im je kretanje ograničeno, a očekuje ih Ramazanski post.

„Ovo nije samo pomoć u materijalu, nego je pomoć za naš opstanak ovde. To je hvala svima sto su se setili“.

„Dobro je, hvala Bogu, dobro je. Kome ne valja neka ne uzima“.

„U ovoj situaciji svaka pomoć je dobrodošla. Ovde je stanovništvo starije od 60 – 65 godina, teško se kreće. Zabrana kretanja, nedostaci, finansijski problemi, tako da puno znači svaka pomoć“, kažu meštani Mlike.

U narednom periodu se očekuje da iz Severne Makedonije stignu dva šlepera humanitarne pomoći za sve stanovnike opštine Dragaš, napominju iz ove organizacije. 

 

Izvor: (rtk2)

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš