Nastavlja se suđenje zastupniku Ademu Hodži, optuženom za napad i zastrašivanje.

Dragaš - Na predlog tužioca Besima Susurija, nastavljeno je glavno suđenje u slučaju člana Skupštine Kosova, istovremeno predsedavajućeg Ujedinjene stranke Gorane, Adema Hodže, optuženog za napad i zastrašivanje.

Nastavlja se suđenje zastupniku Ademu Hodži, optuženom za napad i zastrašivanje.

Nakon što je prošlo više od tri meseca od poslednjeg ročišta održanog u ovom slučaju, tužilac Susuri je na sednici u utorak predložio nastavak glavne rasprave, koji su predlog podržali oštećeni Berzat Berzati i Fatir Berzati, izveštavaju "Zakletva pravde." Predlogu tužioca nije se usprotivio ni optuženi Hodža i kao takvog odobrio ga je sudija slučaja Luan Berisha. Nakon što je revizija nastavljena, nakon što je tužilac pročitao optužnicu, optuženi se izjasnio da nije kriv, dodajući da je ostao potpuno blizu izjava danih na prethodnim saslušanjima.

Oštećeni Berzati su takođe stali na svoje ranije izjave, odnosno 30. jula 2019. godine. Međutim, jedan od njih odgovorio je na pitanje branioca optuženog, advokata Hajripa Krasnikija. Na pitanje advokata Krasnikija da li posjeduje važne državne dokumente i ako jeste, da li ih je vratio predsjedavajućem stranke, oštećeni Fatir Berzati rekao je da se ne sjeća da je ikada posjedovao takve dokumente. "Nikada nisam posedovao takve dokumente iz KIA, kako optuženi misli, i zbog ovog pitanja ja i moja porodica se iskreno osećam ugroženim za život", rekao je, između ostalog.

Na saslušanju u utorak su takođe bili prisutni svedoci Selman Osmani, Abdullah Halilović, Neim Sahtiari, Nijazi i Berzat Sharr, koji su tvrdili da oni stoje iza izjava danih u prethodnim saslušanjima i da nemaju šta da dodaju ili menjaju. Sudija Beriša saopštio je da na ročištu nije prisustvovao svedok Enes Šerifi, za koga je rekao da u transkriptu stoji da je u Austriji.

Zbog pauze za ručak i na predlog oštećenog Berzata Berzatija ispitivanje je u utorak prekinuto i isti je trebalo da se nastavi 28. jula 2020. u 10:00. Inače, prema optužnici koju je osnovni tužilac u Prizrenu podnio 20. februara 2018., Adem Hokha je optužen da je 26. novembra 2017. u sjedištu Ujedinjene stranke Gorane (JPG) u Dragašu namjerno upotrebio silu protiv druge osobe, bez pristanka ta osoba. U optužnici se navodi da se incident dogodio na način da su, dok su oštećeni, Berzat Berzati i Fatir Berzati, otišli ​​u sedište stranke, gde su u početku pozdravili predsednika stranke, sada optuženog Adema Hokha, gde se potonji obratio rečima "ne zaslužuješ da me pozdraviš."

Prema optužnici, tokom razgovora okrivljeni Adem Hokha ustao je sa svog mesta i obratio se oštećenom Berzatu Berzatiju: "izađite na ulicu jer niste član stranke i nemate pravo da ostanete tamo". Prema optužnici, oštećeni Berzati je, izlazeći, okrivljeni udario u leđa, a potom je oštećenog Fatira Berzatija udario i udario u lice. Na osnovu optužnice, sa datumom, vremenom i mestom opisanim, okrivljeni Hodža ozbiljno preti oštećenom Fatiru i Berzatu Berzatiju, rečima, delima ili gestama koji će mu nanijeti bilo kakvu štetu.

Prema optužnici, pretnja je upućena na način da se obraćate rečima "ja i tvoj brat smo nestali s tobom, ti si bio primer drugima, moja porodica je opasna" i nastavila sa rečima "ti i tvoj brat" setićete se ko je Adem Hodža, a evo ga *** *** n ***, r *** ”, što je, prema tužilaštvu, izazvalo osećaj straha, anksioznosti i nesigurnosti. / BetimiperDrejtesi

Izvor: (opoja.tv)

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš