"Nakon 60 godina, napokon izgradnja puta Žur – Dragaš"

Na mjestu Turbe kod sela Plav, danas su svečano pušteni radovi na projektu izgradnje puta Žur – Dragaš – Brod – Zaplužje. Segment R222 – Turbe – Zaplužje je u dužini od 12.1km, a putni pravac R114 Dragaš – Brod u dužini od 11.6km.

"Nakon 60 godina, napokon izgradnja puta Žur – Dragaš"

Ovom prilikom otvaranju su prisutvovali Ministar za infrastrukturu i transport, gospodin Pal Lekaj čije je ministarstvo  izdvojilo sredstva za izgradnju ovog puta u visini od 7,1 miliona eura.Od strane domaćina uz Predsjednika Šabana Šabanija, bio je Zamjenik ministra za ekonomski razvoj, gospodin Usmen Baldži, kao i direktori opštinskih direktorijata.

Ovaj projekat podrazumjeva rekonstrukciju i širenje puta na tri trake, što će u mnogome ubrzati saobraćaj i približiti Prizren kao regionalni centar.

Ministar Lekaj je ovom prilikom rekao Ja kao ministar za infrastrukturu i transport  uz podršku Vlade i Premijera Haradinaja, izdovjili smo sredstva na zahtjev Opštine Dragaš, a sve kako bi potpomogli razvoj infrastrukture, ekonomski razvoj i razvoj  turizma

Predsjednik Šaban Šabani je uz zahvalnost Ministru i Vladi, kao i svima koji su donjeli odluku za izdvajanje sredstsava za izgradnju ovog puta, naglasio, “Za nas,  ovo je istorijska investicija, jer je nakon 70 godina ponovo aktualizirana i upravo ovaj početak je približavanje Dragaša Prizrenu ali i cijelom Kosovu.

Nakon svečane ceremonije sreli smo Zamjenika Ministra Usmena Baldžija koji nam je rekao “Zahvaljujem se ministru na pozitivnom odgovoru na našu inicijativu i zahtjev za proširenjem ovog putnog pravca. Drago mi je da se napokon krene sa radovima. Ovo je rezultat našeg dugogodišnjeg napora za izgradnjom ovog regionalnog puta. Ovo je istorijska stvar za našu Opštinu.

Primetio sam da je  na svećanosti bilo i predstavnika ostalih bošnjačkih i goranskih partija,  koje su na gotovoj SOFRI i rezultatu koalicije Vakat a radi eventualnih  izbora na Kosovu, došli da se reklamiraju i bace prašinu u oči građanima i da  umanje rezultate DSV i Koalicije Vakat, međutim građani su svjesni i veoma dobro znaju čija je ovo zasluga.

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš