Na javnom skupu građani Opštine Dragaš, iznjeli probleme i prioritete

Danas je u sali SO Dragaš, održan drugi po redu redovan sastanak sa građima Opštine u 2019. godine. Ovo je ujedno i obaveza Opštine koja je precizirana u Zakonu o lokalnoj samupravi.

Danas  je u sali SO Dragaš, održan drugi po redu redovan sastanak sa građima Opštine u 2019. godine.  Ovo je ujedno i obaveza Opštine koja je precizirana u Zakonu o lokalnoj samupravi.

 

Na satanku je bilo prisutno oko tridesetak  građana, znatno više u odnosu na poslednji sastanak. Predstavnici manjinja iz  većini sela bili  su prisutani na sastanku.

U svom uvodnom izlaganju predsjednik Opštine Dragaš, Šaban Šabani govorio je o svim realizovanim projektima za proteklu godinu, kao  svim izazovima i planovima za naredni period, te  pozvao prisutne da danas slobodno bez ustručavanja postave sva pitanja koja ih tište, koja su od interesa za zajednicu ili naselje odnosno selo.

Pored podpredsjednika Opštine, javnom skupu je prisustvovao i podpredsednik Opštone za zajednice, Šerif Aga. On je u svom iulaganju mahom odgovarao na potanja i probleme koji su se ticali problematike u selima u kojmima živi manjinska zajednica. Posebno se osfrnuo na problematiku koju su iznjeli mještani Restelice.

Tokom sastanka pokrenuta su mnogo važna pitanja koja su od interesa građana, i koje možete pogledati u vodeo zapisu, koji je preuzet od Radia Shar.

 

Građani bi trebali više koristiti ovakve  prilike koje spadaju u obavezu za predstavnike opštine. Zakon ih  Opštine da javno najmanje dva puta pozovu građane i diskutuju o svim važnim pitanjima za zajednicu.  U  zakonu o lokalnoj samoupravi u Članu 68, poglavlju 1 I 2 stoji: “Svaka opština održava periodično, a najmanje dva puta godišnje, javni sastanak na kom svaka osoba ili organizacija zainteresovana za opštinu može da prisustvuje. Na sastanku, opštinski predstavnici informišu učesnike o aktivnostima Opštine I prisutni mogu da postavljaju pitanja i daju predloge izabranim predstavnicima opštine”, stoji u članu 68,

 

Izvor: (Redakcija gorapress.net & Radio Sharri)

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš