Predizbotni skup Koalicije Vakat

Mlike: Mi se ne dijelimo nego nas drugi dijele, poručeno sa skupa

Koalicija Vakat je nastavila predizbornu kampanju obilazeći naselja u Gori. Večeras je Koalicija Vakat predstavila svoje kandidate sa liste u selu Mlike.

Preduzborni skup je održan u seoskoj prodavnici. Mlike je jedno od sela koje je najviše pogođeno migracijom. Skupu su prisustvovali gotovo svi mještani koje žive u selu.

Skup je otvorio predsjenik Demokartske stranke Vatan, Usem Baldži, i predstavio kandidate sa liste.

„Bez obzira što u selu ima malo ljudi, mi želimo da ispoštujemo sve građane i da svim građanima naše opštine  predstavimo svoj program.

Danas ovdje posebno želim da naglasim da ovako razjedinjenji lak smo plen, za većinske partije  i sa ovakvom konstalaciom snaga, teško da možemo da zaštitimo naše vitane interese i da se izborimao za prava koja su nam Usavom i zakonima zagaratovani.

Potvrda da Koalicija Vakat želi jedinsto su naši mnogobroji pokušaji da se ujedinimo i da zajedno radimo na rješavanju pitanja decentralizacije. I poruka na našem predizbornom plakatu  glasi „ U jedninstvu je snaga“ jasna nas upućuje  šta nam valja činiti. 

Najbolji primjer našeg ne jedinstva su mnogobrojne odluke koje su donete u lokalnom parlamentu, koje nismo mogli spječiti, a koji nijesu išli na našu ruku, istako je nosilac lice Koalcije Vakat za Opštinu Dragaš, Usmen Baldzi.

Velid Hadžisin, kandidat na listi Koalicije Vakat je predstavljajući svoj program  između ostalog istakao: „Ja bih se osvrnuo na rad lokalne Skupštine u proteklom periodu. Mi smo u lokalnoj Skupštini delovali vrlo raštelovano, kao neki raštelovani orkestar.

Od formirana Koalicije Vakat kontinuirano smo branili interese Gore i njenih građana, međutim nakon lokalnih izbora imali smo četiri nova člana partije  CDU-a,  koja se bukvalno raspala nakon nekoliko mjeseci.

Večina nih  tokom celog mandata nisu se pojavili za govornicom. Kada su donošene ključne odluke nismo bili jedinstveni, i probelm je što se mi ne delimo nego nas dele drugi.

Mi ne želimo da relativiziramo svoje ciljeve, kao politički subjekat, jer da bi se ujedinili mora doći do nekog kompromisa. Međutim ne možemo samo mi da popuštamo da bi svoje ciljeve revitalizovali i da se složemio sa njima i da budemo neki takojevići.

Njihova politika se zasniva samo sa jednom parolom „Nema Bošnjaka Gori“ nisu valjda on koji odlučuju, o tome ima ili nema Bošnjaka, Valjda mi znamo ko smo i šta smo. U ostalom bio je popisi imamo validne rezultate popisa.

Mi smo bili konstruktivni u svim procesima koji su se dešavali na Kosovu .U rješavanju važnih pitanja nalazimo na razne prepreke, jedni guraju na jenu stranu drugi na drugu i ne možemo ići napred, dobro je kad smo ostali u mjestu, jer mesto gdje nas guraju drugi je vrlo rizično, istako je između ostalog Veljid Hadžisin

Zinaida Elmazi je istakla da je ona ovdje u svom selu, i da je radila ne samo za svoje selo nego je sve građane Gore zastupala i predstavljala u Skupštinu.

Bilo je mnogo problema u zadnjem madatu, naročito oko izgradnje centrale u selo Mlike. Pokušala sam maksimalno da zaštitim imovinu naših građana. Istina je da kada se izgradila centrala da sam neke i uposlilai. Nas je malo u Skupštini da bi nekoga uslovljavali. Sve smo pokušali, napuštali smo Skupštinu, ali nažalost nadležna ministarstva i Sud nisu bili na strani zakona.

Vezaip Kajkuš je istakao da je njegova odluka da bude na listi Koalicije Vakat u skadu sa rezultaima i aktivnostima koje svih ovih godina provodi Vakat.      Nakon toga, podpredsjednik demokraske stranke Vatan Uzair Hamza govorio je mnogim geškama prilikom glasanja, te objasnio građanima tehniku glasanja.

Skup je zavšen raznim pitanjima koji muče mještane sela Mlike. Največi broj pitanja se odnosio na infrastrukturu i odvoženje smeća.

Plaćeni sadržaj

Izvor: (Redakcija)

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš