Mladi skijaši iz Broda osvojili dve zlatne, dvje srebrne i jednu bronzanu medalju

Na sijaškom takmičenju koje se održava u Brodu u okviru kupa “Dëshmorët e Kombit” gdje učestvuje preko 50 skijaša svih uzrasta iz tri ski kluba sa Kosova, naši mladi skijaši iz skijaškog kluba „Arđena“ iz Broda osvojili su brojne medalje.

Mladi skijaši iz Broda osvojili dve zlatne, dvje srebrne i jednu bronzanu medalju

Na ovogodišnjem takmičenju koje se održava u okviru kupa “Dëshmorët e Kombit” četiri naša mlada skijaša iz Broda koji treniraju u skijaški klub „Arđena“ osvojili su brojne medalje u konkurenciji od osam do petnaest godina.

Zlatnu medalju u veleslalomu  u kategoriji do 15 godina   osvojio je  Evgin Caro, srebrnu medalju  Ervin Pomak, i bronzanu medalju Semir Kopač, dok je najmladji Ajdar Haruni u kategoriji do osam godina osvojio jednu  zlatnu i jednu srebrnu medalju u slalomu.

Od kada je u okviru skijaškog centra formiran skijački klub „Arđena“ evidentno je da iz godine u godinu  raste zainteresovanost kod mladih za bavljenje ovim sportom. Trenutno največi broj mladih iz Broda je upisan u ovaj klub, najverovatnije zbog  zbog same blizine staza, međutim sudeći po onome što se može vidjeti na ulicama većine sela u Gori  veliki broj mladih  sa profesionalnom opremom skija po seoskim terenima i ima veliki broj talenata u Gori koji nije uključen u klub. Ovakvi uspesi mladih iz Broda nadamo se da će motivisati mlade   koji su do sada skijali isključivo radi rekreacije, da se uključe u klub i pokažu svoj talenat na profesionalnim takmičenjima.  Formiranjem ovog kluba i uređenjem staza i žičara otvorena je mogućnost mladima da se profesionalno bave skijanjem, i grade sportsku karijru baveći se ovim sportom.

Izvor: (Redakcija gorapress.net)

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš