Spremni da pomognu

Kompanija „Renelual Tahiri“ buldužerom otvorila put do Gornjeg Krstaca

Snjeg koji je padao u protekla dva dana od juče posle podne zatvorio puteve prema mnogim naseljima.

Kompanija koja je zadužena za čišćenje puteva "Drini Kompani" je tokom jučerašnjeg dana uspjela da otvori put prema većinu naselja, dok je put prema selima: Donji i Gornji Krstac, Zlipotok, Leštane, Orćuša i djelom do Baćke jutros do 11 časova  bio  neprohodan. Što se tiče regionalnih puteva oni su prohodni i nije bilo zastoja zbog snijega na ovim putevima.

Upkos činjenici da je juče kamion bio u selo Dikance mještani su nas telefonom kontaktirali i kazali su da je put i dalje neprohodan za saobraćaj i da juče nije bio dobro očišćen.

Direktor direktorijata za hitne intervencije, Mursel Halili je kazao za naš portal da zbog velikog snijega kamion nije mogo da se probije do ovih sela pa će se u toku dana angažovati pored kamiona i traktor kao i kamion ovog direktorijata kakao bi se otvorio put do ovih naselja, te da se nadaju da će do posljepodnevnih časova prema svim selima put biti prohodan.

"Nakon jutrošnjeg sastanka sa Direktorijatom za hitne intervencije ja sam kontaktirao privatnu kompaniju „Renelula Tahiri“ koja gradi centralu na plavskoj rijeci, i zatražio pomoć od njih", kazao je kordinator za prava zajednice i integraciju, Uzair Hamza i nastavio.  "Uprkos činjenici da nije u njihovoj obavezi da čiste put oni su se odmah odazvali i najpre su kamionom probili da se probiju do Gornjeg Krstaca, ali zbog velikog snijega nisu uspeli pa su nakon toga doveli buldužer sa gusenicama i otvorili put do Gornjeg Krstaca. Ja se ovom prilikom zahvaljujem ispred Opštine, a i  ispred mještana na ukazanoj pomoći.

Nebija Hodža, predstavnik ove kompanije  kazao za naš portal da je njihova kompanija  uvjek spremni da pomognu u ovakvim uslovima građanima Opštine Dragaš, a pogotovo mještanima Rapče i Krstaca.

Zbog neprohodnih puteva juče nije moglo ni da se pomogne bolesnima pa je sinoć izostala intervencija koja je bila potrebna u Gornjem Krstacu. Lekar je bio onemogućen da pruži jednoj medicinsku pomoć i uključi infuziju jednoj bolesnoj osobi.

Izvor: (Redakcija/gorapress.net)

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš