Kompanija "Renelul Tahiri" donirala 3 koncentratora za kiseonik Centru porodične medicine u Dragašu

Danas je kompanija "Reneluala Tahiti", donirala 3 koncentratora za kiseonik Centru porodične medicine u Dragašu

Ovi koncentratori će biti poslati u ambulantama u Rapči, Kukovcu I jedan u Glavno centru porodične medicine u Dragašu, kazao je director Direktorijata zdravstva Behar Brenoli. On se zhvalio kompaniji kao i Kancelariji za zajednice na čiju je inicijativu I realizovan ovaj  projekat  Ovo je jako značajna donacija za nas jer znamo da je jedna od najčešće primjenjivanih terapija u vrijeme pandemija terapija kiseonikom. Mi smo imali ograničene kapacitete u ovom aparatima Ii ovi aparati će biti podeljeni u centrima gdje su najpotrebniji, istako je Behar Brenoli.
Gradonačelnik Opštine Šaban Šabani je iskazao veliki zahvalnost kompaniji i istakao da je saradnja s ovom kompanijom veoma dobra na svim poljima.. Naša saradnja je veoma dobra ne samo na polju zdravstva već i na drugim poljima, održavanju puteva tijekom leta i zime. Renelula Tahiri  je takođe investitor u našoj opštini dugi niz godina. Duboko zahvaljujemo na ovu donaciju, kao i osoblju Opstine iz  Kancelarije za zajednice koji su se angžovali da se ova donacija realizuje. Nadamo se i želimo svako dobro kompaniji, istako je gradonačelnik Opštine Šaban Šabani.
Direktor Glavnog Centra porodične medicine u Dragašu,  Ramadan Jašar  je  uručio zahvalnicu predstavniku kompanije  u ime Direktorijata zdrastva i stakoa da je ova donacija kompanije "Reneluala Tahiri"  ite kako dobro došla u ovo vreme pandemije. Naši Centri porodične medicine ne posjeduju koncentrate kiseonika, i ova donacija je bila preko potrebna. Mi se kao zdravstvena  institucija duboko zahvaljujem kompaniji, "Renelula Tahiri" koja nam je pritekla u pomoć u ovim teškim vremenima.

Direktor kompanije “Renelula Tahiri” Refki Hodža, je naglasio da bi bilo  najbolje da ljudi nemaju potrebe za ovim aparatima, a onima koji  budu imali potrebe, želim da im ovi aparati budu od pomoći. Donirali smo nekoliko dezinfekcijskih tunela za prizrensku bolnicu, isto ćemo uraditi i za Dragaš. Ovo je zaslužena donacija opstini Dragaš, koja nas je maksimalno korektno primila u svojstvu investitora. Do sada  nismo imali nikakvih problema što se administracije tiče. Opština Dragaš je za svaku pohvalu, istako je Refki Hodža i nastavio.
Želim da naglasim da je Inicijativa potekla od strane Koordinatora kancelarije za zajednice  Uzaira Hamza, i Fehima Sali, sada predstavnika u savjetodavnom veću Kosova ispred Goranske zajednice. U razgovoru s predstavnicima Kancelarije za zajednice dobio sam informacije o najneohodnim prioritetima za pomoć zajednici. Mislim da je u ovom momentu bila najvažnija stvar da se pomogne u zdravstvene institucije . Ja sam se odmah odazvao  ovom pozivu, pronašli smo nabavljače i krenuli u nabavku. Takodje smo spremni da učestvujemo i u druge vrste pomoći, i veoma brzo ćemo donirati i tunel za dezinfekciju prilikom ulaska u Glavnom centru porodične medicine u Dragašu.
 
Nakon prijema aparata izvršena je podela u Centrima porodične medicine u Rapči, Kuku I Dragašu.
.

Izvor: (Redakcija gorapress.net)

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš