Bošnjaci se ujedinjuju

Koalicija Vakat proširena novim političkim subjektima

Juče je Koalicija Vakat potpisala koalicioni sporazum sa Centrom Demokratske Unije (CDU-om), odnosno njenim predsjednikom, Hamzom Balje, inicijativom Rustema Nurkovića iz Peći, i partnerima iz Istoka i Mitrovice.

Na predstojećim  vanrednim parlamentarnim izborima Koaliciju Vakat će sačinjavati sledeći politički subjekti: Demokratska stranka Bošnjaka iz Prizrena, Demkratska Stranka Vatan iz Dragaša, Ujedinjenja Stranka Bošnjaka iz Prizrena, Centrar Demokratske Unije iz Prizrena, Inicijativa Rustema Nurkovića iz Peći, kao i Inicijative iz Istoka i Mitrovice koji će biti partneri Kolaiciji Vakat.

Dosadašnji  koalicioni partner, Nova Bošnjačka Stranka iz Peći, koju vodi Husnija Bešković, zbog određenih neslaganja sa Inicijativim Rustema Nurkovića iz Peći, istupila je iz Koalicije Vakat, i najvjerovatnije da će na ovim vanrednim parlamentarnim  izborima nastupati na listama nekih drugih partija.

Ono što je najveći problem u Bošnjačkoj zajednici probali smo rješiti ujedinjavanjem bošnjačkog političkog korpusa. Iz tog razloga nastupamo kao Kolacija zadnjih skoro četrnaest godina. Svjesni smo da samo zajedno ujedinjeni iz svih regija gdje žive Bošnjaci možemo pomoći Bošnjacima na Kosovu. Mi smo Kolicija koja je otvorena za sve koji žele da rade na interesu i dobrobit Bošnjaka na Kosovu, kazao je za web portal gorapress, Rasim Demiri, minister bez portfelje i predsjednik DSB-a.

Jedino ujedinjenji bez podjela možemo pomoći našoj zajednici. Mali smo mi narod da bi bili toliko posvađani i razjedinjenji. Formiranjem Koalicije davne 2004. godine, pokazali smo put kojim trebaju ići Bošnjaci. A to je put ujedinjenja i zajedništva i to je jedini  spas za našu zajednicu. Mi kontinuirano svih ovih godina radimo na  ukrupljavanju bošnjačkog političkog korpusa. Ovim činom smo pokazali da smo spremi da svakome kome radi za dobrobit Bošnjaka na Kosovu otvorimo vrata i pružimo ruku prijatestva, kazao je za gorapress,  Usmen Baldži, zamjenik ministra Obrazovanja i presjednik Demokratske Stranke Vatan

Izvor: (Redakcija)

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš