Gradonačelnik Šabani potvdrio na sjednici Krizng štaba, da do sada u opštini Dragaš nema zaraženih od koronavirusa

Danas je održan redovni sastanak Štaba za vanredne situacije Opštine Dragaš, na kojem je predsjedavao gradonačelnik Opštine, Šaban Šabani.

Gradonačelnik opštine se u svom uvodnom izlaganju najpre zahalio svim članovima Kriznig štaba, što svojim aktivnostima doprinose da se situacija u Opštini Dragaš drži pod kontrolom. Zahvalnost je uputio pored medicinskog osoblja policij,i medijima i svima koji svojim aktivnostima održavaju stabilnost i normalno funkcionisanje života ljudi u opštini.

On je potvrdio da prema izvještajima s kojima do sada raspolaže štab za vanredne situacije Opštine Dragaš, za sada nema zaraženih od koronavirusa.

Takođe je naglasio da je od prošle nedelje na zahtjev Minstarstv unutrašnjih poslova, otvoren Operativni centar Opštine Dragaš,  koji je deo Kriznog štaba za vanredne situacije i njegove prostorije su u Vatrogasnoj jedinici Opštine Dragaš. On je otvoren tokom dvadeset i četiri časa, a tu će se izdavati i potvrde o slobodi kretanja, kako kompanijama tako i pojedincima. Svi koji imaju potrebe mogu kontaktirati putem majla kao i putem telefona.

qendraoperativedragash@rks-gov.net 

ili putem  telefona

029 281 093
029 281 440
044 615 033

Na sastanku je bilo rječi i o podeli humanitarnih paketa od strane Opštine koja je u saradni sa Crvenim Krstom, Censtrom za socijalni rad, i Kancelarijom za zajednice te kordinacijpm sa predstavnicima sela i imamaima pripremila spiskove najugroženijih porodica.

Dogovoreno je da se izvrši harmonizacija spiskova kakao se ne bi pomagale iste porodice. Naglašeno je da je u poslednjih desetak dana bilo podjele pomoći od raznih pojedinaca, kompanija, predstavnika nevladinog sektora, Imama Gore i mnogih drugih, te je stoga potrebno raditi veoma pažljivo, kakao se ne bi dogodile da jedne te iste poreodice dobijaju pomoć od svih donatora, dok neke porodice koji su u teškoj materijalnoj situaciji ostanu bez pomoći.

Na sastanku je naglašeno da će Opština Dragaš najkasnije do vikenda podeliti pomoć ugroženim porodicama na osnovu spiskova koje su pripremani od strane komisije koja je izabrana od Kriznog štaba za vanredne situacije.

Na sastanku kriznog štaba iražena je zabrinutost  što grašani susednih sela u Albaniji koriste nastalu situaciju  nastalu pojavom koronavirusa, u ataru sela Gornji Krstac, kradu drva najčešće iz privatnih poseda, koristeći nastalu situaciju da ne mogu biti privedeni. Zatraženo  je da policiska stanica uspostavi kontakt sa nadležnima u Albaniji kakao bi se sprečila ove nedozvoljenje radnje.

Izvor: (Redakcija gorapress.net)

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš