Fotografije Admira Idrizija u konkurenciji za izbor najljepše u svijetu

U Prištini je 2. avgusta u prostorijama Hackerspace održana ceremonija proglašenja pobjednika međunarodnog foto-konkursa "Wiki Loves Earth 2019" za Albaniju i Kosovo.

--

Wikimedia Commons je ove godine prikupila 94 fotografije sa Kosova i 436 iz Albanije.

Zahvaljujući svima na njihovom doprinosu, žiri je u tri kruga odabrao po 10 najboljih fotografija za Kosovo i Albaniju koje će predstavljati ove dvije zemlje na međunarodnom natjecanju "Wiki Loves Earth 2019".

Među 10 najuspješnijih fotografija nalaze se i dvije fotografa Admira Idrizija iz Kruševa kod Dragaša, koje će biti u konkurenciji za izbor najlepše svjetske slobodne fotografije zaštićenog prirodnog dobra za 2019. godinu, na međunarodnom foto-konkursu Vikimedije "Viki voli Zemlju" (Wiki Loves Earth).

Projekat "Viki voli Zemlju" započela je Wikipedia na ukrajinskom jeziku 2013. godine, da bi se vrlo brzo proširio na ostale zemlje svijeta gdje postoje ogranci Zadužbine Wikimedia. Cilj projekta je, s jedne strane, fotografisati pod slobodnom licencom što više prirodnih spomenika, a sa druge strane doprinjeti povećanju javne svijesti o očuvanju prirode.

Lista pobjednika - Kosovo:

1. Admir Idrizi
2. Blerim Bytyqi
3. Granit Temaj
4. Arben Llapashtica
5. Shenjestar
6. Arben Llapashtica
7. Granit Temaj
8. Blerim Bytyqi
9. Shenjestar
10. Admir Idrizi

Izvor: (info-ks.net)

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš