Bespatni udžbenici

Duda Balje je danas u Dragašu podijelila udžbenike za učenike od 1. do 5. razreda u nastavi na bosanskom jeziku

Poslanica Skupštine Kosova i predsjednica SDU Duda Balje predala je direktorima škola udžbenike za učenike od 1. do 5. razreda u nastavi na bosanskom jeziku u opštini Dragaš.

GGDanas je gradonačelnik opštine Dragaš, Bexhet Xheladini, zajedno sa direktorom Obrazovanja,  Zenijem  Krasnići i opštinskim direktorima iz redova zajednica,  Beanom Hadžiasanom i  Behar Brenoli, primili  poslanicu u Skupštini Kosova ujedno i predsjednicu SDU Dudu Balje,

Prilikom dodijele knjiga, Duda Balje  je istakla da je donacija koju je dobila od izdavačkih kuća “Dukagjini” i “Albas”, došla na svoju posljednju adresu, u opštini Dragaš, gdje su učenici u nastavi na bosanskom jeziku od 1. do 5. razreda danas snabdeveni udžbenicima.

Ona se zahvalila svima koji su na bilo koji način pomogli prilikom podijele i preuzimanja udžbenika u svim sredinama.

Pored Dragaša, Duda Balje  je danas podijelila udžbenike za učenike od 1. do 5. razreda u nastavi na bosanskom jeziku i u opštinama Peć, Istok i Dečane.
U petak 15. septembra knjige su podijeljene učencima u opštini Prizren.

U izjavi za radio Goru, Balje je kazala da ostaje još da besplatni udžbenici budu podijeljeni u Mitrovici i drugim mjestima gdje ima manji broj učenika na bosanskom jeziku.

Besplatni udžbenici za učenike od 1. do 5. razreda koji pohađaju školu na bosanskom jeziku u svim sredinama na Kosovu, donacija su koju je Duda Balje dobila od izdavačke kuće “Dukagjini”, sa kojom je Balje vodila intenzivne razgovore i od koje je tražila pomoć oko udžbenika za učenike na bosanskom jeziku.

Memorandum o donaciji udžbenika potpisan je u srijedu, 13. septembra, između predsjednice SDU Dude Balje i Erze Mati, predstavnice izdavačke kuće “Dukagjini”.

 

Izvor: (GoraPress & RadioGora)

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš