Reakcija DSV-a, članice koalicije Vakat

DSV: Mora se jednom zauvjek staviti tačka na pljačke i premetačine u Gori!

Danas je predsjedništvo Demokratske stranke Vatan, članice Koalicije Vakat, na čelu sa predsjednikom stranke, Usmenom Baldžijem i potpredsjednicima; Uzairom Hamza, Nuhijom Tairovci i Hikmetom Džinđo, održalo radni sastanak sa komandirom stanice policije u Dragašu, Šaćirom Uka.

DSV: Mora se  jednom zauvjek staviti  tačka na pljačke i premetačine u Gori!

Jedan od prioriteta i programskih ciljeva naše partije je prije svega sigurnost naših građana i njihiove imovine. To su i Ustavne garancije istako je predsjednik DSV-a, Usmen Baldži.

Mi smo danas održali veoma konsrtuktivan sastanak sa komadirom stanice policije u Dragašu, Šaćirom Uka, i ovom prilikom želim da mu se zahvalim što veoma aktivno radi na otkrivanju počinilaca, te razumje našu zabrinutost i uznemirenje koje iskazujemo povodom uništavanja i pokušaja pljački u selu Restelica.

Cilj nam je  da se svi uključimo i pomognemo policiji da se počinioci ovakvih nedjela izvedu pred licem pravde, kao i da se javno objelodane njihova imena.

Činjenica je  da se mještani Gore, koji žive u pograničnom dijelu prema Republici Albaniji, i dalje suočavaju sa problemom pljačke, uništavanja svoje imovine, kao i sečom šume. A u posljednje vrijeme je ova pojava poprimila zabrinjavajuće razmjere.

Poslednji događaji u Restelici obavezuju sve nadležne strukture koje se bave pitanjem sigurnosti građana da se jednom zauvjek stavi tačka na pljačke i premetačine u Gori, istakli su članovi predsjeništva DSV-a.

Na ovaj problem smo i dosad u više navrata ukazivali, ali počinioci ovih kriminalnih radnji nikada nisu otkriveni. Loše bezbjednosno stanje negativno utiče na građane Gore, podstiče iseljavanje, kao i onemogućava  potpunu integraciju i ekonomski razvoj Gore.

Čuju se razne glasine i ima raznih špekulacija oko izvršioca ovakvih nedjela u Gori. Želimo da naglsimo da ukoliko ima slučajeva da sami naši grašani to rade radi dobijanja papira za azil na Zapadu to treba javno objelodaniti, a one koje to rade optužiti za lažno prijavljivanje. Takođe ukoliko su u pitanju oni koji žele da ovakvim radnjama omalovaže policiju Kosova i njene institucije po principu što gore to bolje, takođe treba javno obelodaniti njihova imena, a počinioce procesuirati u skladu sa zakonom. Naravno ovom prilikom apelujemo na policiju da unapred  ne prejudiciraju stvari i ne donose  sud unapred kada izađu na uviđaj, već da žrtvu tretiraju u skladu sa zakonom sve dok se ne objezbede inkrimirajući dokazi protiv nje ako ih ima.

Pretsjedništvo DSV-a, je danas od komandira stanice policije zatražilo da ovom problemu priđe ozbiljno i po mogućnosti izvrši reorganizaciju policijske službe na teritoriji opštine Dragaš. U tom pravcu zatražili smo od komandira stanice policije  da se kompletira policijska podstanica u Kruševu i da se izvrše ozbiljne promjene i uključi jedan broj policajaca iz naše zajednice u istražnom odeljenju policijske uprave u opštini Dragaš.

O ovom problemu su  naši predstavnici uključeni u Lokalne i Opštinske Odbore za sigurnost govorilii i na jučerašnjem sastanku u Kuksu, koji je održan u organizaciji OSCE-a zajedno sa policijom Albanije.

Komandir stanice policije, Šaćir Uka je kazao da je neophodna dobra saradnja sa lokalnim stanovništvom za otkrivanje ovakvih slučajeva, kao i da se poveća broj policajaca u opštini Dragaš. On je takođe naglasio da je  zbog udaljenosti naselja od centra potrebno objezbediti savremenu tehničku logistiku, uključujući i veći broj vozila koji bi noću patrolirali po selima.

Izvor: (Redakcija)

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš