Dragaš: Snjeg dostigo visinu i do pola metra

Niske temperature i snjeg koji je padao prethodnih dana stvorili otežanu komunikaciju na većinu lokalnih i regionalnih putnih pravaca u Opštini Dragaš.

Prema informacijama sa terena visina snježnog pokrivača u pojedinim naseljima iznosi i do pola metra. Opštinska služba za održavanje lokalnih puteva od nedelje je u stanju pripravnosti.

"Uprkos kontinuiranim  padavina stanje na putevima je zadovoljavajuće. Naše ekipe su su u stanju pripranosti i od nedelje radimo u tri smjene. Naši kamioni su u stalnom pokretu jer kontinurino ova tri dana pada snjeg, tako da prema nekim pravcima u toku dana idemo i po dva puta, kaže za gorapress. Murselj Haljilji, direktor ovog Direktorijata za vanredne situacije i nastavlja.

Istina prema nekim selima saobraćaj se i dalje odvija otežano, ali sobzirom da ne raspolažemo  adekvatnom mehanizacijom koja je neophodna za ovo područje, može se slobodno reći da je stanje redovno. Toliko se može sa ovakvom mehanizacijom. Ja ovom prilikom želim da pohvalim  sve radnike mog direktorijata na zalaganju, a naročito vozače koji su izloženi raznim rizicima zbog konfiguracije terena, ali i neadekvatne opreme. Ja sam i prje neki dan naglasio da je neophodno da se ova služba objezbedi  savremenom mehanizacijom, kako bi prohodnost lokalnih puteva bila besprekorna, istako je Murselj Haljilji.

Uprkos nevremenu sve službe u Opštini Dragaš  su danas otvorene, a na osnovu odluke MONT-a zbog nevrjemena danas je obustavljena nastava u svim školama na Kosovu. Na osnovu informacija od strane KDES-a u Dragašu, snabdjevanje stujom je redovno.

Zamjenik gradonačelnika za zajednice Šerif Aga, kaže za naš portal, da će opštinske službe uprkos svim poteškoćama obezbediti neohodnu komunikaciju prema centru. "Naša je obaveza da brinemo o našim građanima bez obzira iz kojeg sela ili sredine dolaze. Opština sa svojim strukturama ima dovoljno kapaciteta da u ovakvim situacijama izađe u sustret svim svojim građanima, istako je Šerif Aga, zamjenik gradonačelnika za zajednice. 

Prema rječima direktora Direktorijata za zdrastvo, Behara Brenolija, snjeg i niske temperature nijesu uticaje na povećanju broja pacijenata u Domu Zdravlja u Dragašu, a nema ni epidemije gripe kao u drugim djelovima Kosova, istako je Behar Brenoli.

Prema prognozi hidrometeorološkog zavoda Kosova, danas se u posljepodnevnim časovima očekuje prestanak padavina i stabilzacija vrjemena sa blagim porastom dnevne temperature. Od ponedeljka se očekuje da temperature budu deset stepeni u plusu, pa se  od ponedeljka očekuje i naglo topljenje snjega.

Izvor: (Redakcija/gorapress.net)

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš