Dragaš: Snijeg u aprilu

Kiša koja je padala sinoć pretvorila se u snijeg. Visina snježnog pokrivača u Opštini Dragaš iznosi od 5 pa do 20 centimetara u zavisnosti od naselja i nadmorske visine na kojoj se naselje nalazi.

Na području opštine Dragaš svi regionalni i lokalni putni pravci su prohodni. Saobraćaj se odvija otežano na pojedinim lokalnim putnim pravcima, pa je za kretanje prema naseljima koje se nalaze na većoj nadmorskoj visini obavezna zimska oprema.
Od ranih jutarnjih časova pojedini dijelovi opštine su bez struje, a kako su nam javili nadležni iz KEDS-a, mokar i težak snijeg je  izazvao  kvarove na elektro mreži.
Opština Dragaš se nalazi na najvećoj nadmorskoj visini na Kosovu, sa prosečom nadmorskom visinom na kojima se nalaze naselje od 1200 metara. Najniža  naseljena mjesta se nalaze na nadmorskoj visini od 960, metara a najviša iznad 1500 metara.
Na osnovu prognoze   Hidrometeorološkog  zavoda Kosova očekuje se u narednim danima I pad temperature a u večernjim časovima i mraz, koji će sigurno oštetiti voćke koje su u fazi cvjetanja.

 

Izvor: (Redakcija gorapress.net)

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

Korona virus Statistika

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš