Dragaš: Renoviran „Park mira“ u kojem se nalazi spomenik stradalom turskom vodniku

Danas su završni radovi na renoviranju "Parka mira" u kojem se nalazi spomenik tragično nastradalom turskom vodnik,u Huseinu Kutlu.

Kako su za naš portal izjavili predstavnici turskog KFOR-a u Dragašu, sredstva za renoviranje ovog projekta objezbeđena su od strane turskog KFORA-a. Renoviranje spomenika i  „Parka mira“ počelo je 1. avgusta 2017. godine.

„Spomenik stradalom vojniku podignut u „Parku mira“ ispred zgrade Opštine Dragaš, predstavlja simbol mira i požrtvovanja. Ovaj spomenik nosi poruku svim zajednicama na Kosovu da žive u miru i poštuju se na razlikama. Ovo je opomena i podsjećanje na jedno strašno vrijeme i pouka svima da sukobi donose samo patnju i stradanja", kazao je za naš portal,  Uzair Hamza kordinator za integraciju i prava zajednice.

Vodnik Husein Kutlu je časno obavljajući dužnost, čisteći teren od ne eksplodiranih mina, nesrećno nastradao, 22.09.1999 u Dragašu.

Objelježavanje 18. godišnjice od pogibije podoficira turske voske Huseina Kutlua  biće održano 22.09.2017. godine i ovim putem se pozivaju svi građani da učenjem fatihe odaju zahvalnost stradalom turskom vojniku.

Ceremonija objelježavanja biće održana u parku mira 22.09.2017. godine sa početkom u 14,20 časova.

Izvor: (Redakcija)

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš