Dragaš: Poziv građanima da se vakcinišu i poštuju mjere protiv korona virusa, poručeno sa današnjeg sastanka Kriznog štaba

Danas je održan redovan sastanak Štaba za vanredne situacije u Opštini Dragaš, na kojem je razmatrana aktuelna situacija nastala nakon povećanja broja oboljelih od koronavirusa na Kosovu, kao i u opštini Dragaš.

Govoreći o akuelnoj situaciji gradonačelnik Opštine Šaban Šabani je u uvodnom izlaganju obavijestio članove kriznog štaba o aktuelnoj situaciji nastaloj nakon konstantnog povećavanja broja zaraženih na Kosovu, kao i povećanju broja zaraženih u opštini Dragaš.
On je između ostalog naglasio, da je do sada prema zvaničnoj statistici od početka epidemije  do sada 590 građana opštine Dragaš bilo inficirano korona virusom, te da je od toga 45 njih  izgubilo život, kao i da je  tenuto 153 aktivna slučaja. Što se tiče vakcinacije gradonačelnik Šabani je istakao da je do sada 8140 građana naše opštine primilo  vakcinu.
On je sa sastanka uputio apel građanima da se prijave za vakcinaciju te da poštuju sve mjere i preporuke koje su izdate od strane  Vlade Kosova.
Direktor Direktorijata zdravstva Behar Brenoli  detaljno je  upoznao članove kriznog štaba o situaciji kao i o mjerama i preporukama koje se sprovode u zdravstvenim institucijama na nivou Opštine Dragaš,  kako bi na najbolji način pomogli građanima. 
On je naglasio  da trenutno u Glavnom centru porodične medicine u Dragašu, egzistiraju dva punkta za vakcinaciju, ali se obzirom na najave od strane Ministarstva zdravstva o povećanju broja zaposlenih, očekuje povećanje broja zapošljenih u zdravstvenim institucijama u Dragašu,  kao i otvaranju većeg broja punktova, kakao be se u što kraćem roku vakcinisao što veći broj  građana.
Komandir policija u Dragašu, Šaćir Uka je naglasio da je neophodno veće angažovanje inspekcija zajedno sa policijom kakao bi se sprovele sve preporuke koje se tiču poštivanje epidemioloških  mjera. On je naglasio da je na snazi policijski čas, te da je u protekla 24 časa policija izrekla 13 kazne zbog ne poštivanja epidemioloških mjera od strane Vlade Kosova, te pozvao građane na poštivanje svih mjera koje su donijete od strane vlade Kosova.
Na sastanku je bilo riječi   o aktivnostima islamske zajednice  oko poštivanja svih mjera i preporuka, kao i o problemima s kojima se suočavaju imami ove opštine. Upućen je sa sastanka apel građanima da prijavljuju slučajeve smrti onih koji su preminuli od virusa, jer  imama (hodže) dolaze u teškoj situaciji, pa često gasule bez znanja i osobe koje su preminuli od korona virusa.

Izvor: (Redakcija gorapress.net)

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

Korona virus Statistika

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš