Dragaš: Opremljeni kabineti za oglednu nastavu u osnovnoj i nižoj srednjoj školi u Kruševu

U osnovnoj i nižoj srednjoj školi „Svetlost“ u Kruševu juče je skromnom svečanošću izvršena primopredaja opreme za kabinete za oglednu nastavu. Ovom opremom biće opremljeni kabineti iz: Biologije, hemije fizike i geografije.

Projekat je realizovan sredstvima  Evropske Unije,  Ministarstva za zajednice i povratak i Opštine Dragaš, a implementiran od strane  IOM-a, ( program stabilizacija zajednice).
Vrijednost ovog projekta iznosi oko 16 hiljada eura, a 30 % sredstava osigurano je  iz budžeta Opštine Dragaš. Svečanom prijemu opreme prisustvovali su pored gradonačelnika Opštine Dragaš,Bedžeta Đeljadinij i direktor obrazovanja, Selim Krujeziju, šef Kancelarije za zajednice, Uzair Hamza, direktor Direktorijata  javnih službi, Nuhija Tairoci, direktorica kulture,Liridona  Piraj , i direktor Zdravstva Behar Brenoli.
„Ovaki projekti imaju za  cilj jačanje obrazovnih institucija, a oni su  temelj razvoja svake države. Naš cilj je da u što kraćem periodu  sve škole na teritoriji naše Opštine opremimo ovakvim kabinetima, istakao je gradonačelnik Opštine Dragaš Bedžet Dželjadini.
Naša Kancelarija u saradnju sa našim  međunarodnim partnerima, kao i našim matičnim Ministarskom za zajednice i povratak, nastoji da kroz projekat „stabilizacija zajednice“ pomogne pripadnicima manijske zajednica na području Opštine Dragaš u raznim oblastima. Prije dvije godine smo sve škole u kojma  nastavu pohađaju djeca iz manjinske zajednice opremili  pametnim tablama, radimo na rekonstrukciji škola, i školskih igrališta, i mnogim drugim projektima koji su od interesa naše zajednice, kazao je šef Opštinske kancelarije za zajednice i povratak, Uzair Hamza.
Direktor osnovne i srednje škole u Kruševu ElvirI lijazi se zahvalio donatorima i opštinskim institucijama što je ovakav značajan projekat realizovan u osnovnoj i nižoj srednjoj školi „ Svetlost“ u Kruševu.

 

Izvor: (Redakcija gorapress.net)

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš