Dragaš: Nekoliko sela treći dan u blokadi zbog snjega

Velike snježne padavine koje su zahvatile opštinu Dragaš, izolovale su nekoliko sela u Gori od opštinskog centra, a kompanija koja je dobila tender za održavanje lokalnih puteva, nije imala kapaciteta niti znanja da odgovori adekvatno na nastalu situaciju.

Dragaš: Nekoliko sela treći dan u blokadi zbog snjega

Prema informacija do kojih je došo portal gorapress.net, koji radi zbog čestih nestanka struje u otežanim uslovima, sela Zlipotok, Radeša, Gornji i Donji Krstac i Baćka, i dalje su u blokadi. Ukoliko ima još neko selo koje je blokiramo od opštinskog centra, neka se javi redakciji.

Opština Dragaš je opština koja se nalazi na najvećoj nadmorskoj visini na Kosovu, i normalno je da su snježne padavine i smetovi tokom zimeu ovoj opštini najveće, te da su to i  očekivane pojave za ovu sredinu.

Međutim problem nastaje kada se permanentno iz godinu u godinu, ponavljaju iste greške, pa se tender daje  neodgovornim firmama koje uprkos lošim referencama dobiju tender i  daju ga neozbiljnim pojedincima koji nemaju niti znanja niti pak  adekvatnu mehanizaciju za održavanje puteva.

Ali je važno da imaju vezu ili nekoga GORE, i onda je sve lako. Koga je briga što će gore neki u Dragašu biti blokirani. Oni imaju svoju računicu i uvek polaze od prepostavke, da možda neće pasti snjeg ove godine, a mi ćemo uzeti pare.

Umjesto da nam prednost bude snijeg u odnosu na druge opštine, zato što razvojni plan zasnivamo na zimskom turizmu, nama je zbog gore navedenih razloga snijeg problem.

Predstavnici Komiteta za zajednice  su poučeni iskustvom iz predhodnih godina prje skoro dva mjeseca održali vanredni satanak na kojem su tražili da im „ Drini Komapani“ i Direktorijat opštine koji nadgleda kompaniju referišu o njihovom spremnosti za dolazeću sezonu.

Ukazano ima je na greške i propuste koje su činili prošle godine, i dobili obećanja i uvjerenja da su za ovu godinu objezbedili opremu i dodatne traktore za sela koja se nalaze na većoj nadmorskoj visini.

Međutim kao što se može vidjeti treći smo dan u blokadi. Kažu pa pao je veliki snjeg. Pa gospodo vi ste se prijavili na tender da čistite i mali i veliki snjeg. Da imate iskrene namjere da želite da zaradite novac na halal način vi bi dežurali po celu noć, pa bi čIstili puteve dok je snijeg mali, a ne kad napada preko pola metra, a ona počinjente da se pravdate. „Pokidali nam se lanci, pukla nam creva od kočnice „i tako uvjek neke izgovore od kojih nam je muka.

Krenu prema nekom selu, vrate se od pola puta i kažu gotovo očišćeno.Njma se vjeruje. Ko će da sluša šta građani pričaju. Briga njih da li neko treba na dijalizu, ili neko nema namirnice i lekove. 

Dosta nam je svega. Opština nema pravo da se igra sa svojim građanima. Narod ima je dao povereje  i želi da im se omoguće normalni uslovi za život. Da imaju put i komunikaciju do centra. Da mogu da kupe namirnice i lekove, i da imaju redovno snabdevanje strujom.Nažalost čim počne zima i padavine retko kad imamao nešto od ovoga. Dokle će ovako biti? Vidjećemo. Nešto se narod učutao!

Urednik web portala gorapress. net

Uzair Hamza

Izvor: (Redakcija gorapress.net)

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš