Dragaš: Mještanin Globočice pronašo ručnu bombu iznad svoje bašte

Bajram Redžepović, nastavnik iz Globočice, danas je oko 10:30 časova, idući prema svojoj bašti, na petnaestak metara iznad svoje bašte na mjesto zvano „podčesma" koje se nalazi u ataru sela Globočice, pronašao ručnu bombu kašikaru,M-75.

Foto: IlustracijaPovećaj slikuFoto: Ilustracija

„Idući prema svojoj bašti sasvim slučajno sam razgnuo travu koja bila dosta velika i u tom momentu primjetio sam nešto što je ličilo na bombu, kazao je za portal gorapress.net, Bajram Redžepović i nastavio. Kada sam malo bolje razgrnuo travu video sam da se radi o bombi kašikari.

Po svemu sudeći imao sam sreću, obzirom da sam za samo nekolimo milimetra  udario motikom pored bombe", kaže vidno uzbuđen Bajče i nastavlja".

Vratio sam se nazad nekoliko metrara, istina bio sam jako uzbuđen i pomalo uplašen, ali sam ipak ostao priseban i odmah sam pozvao policiju.

Zvao sam nekoliko puta policiju ali nisam mogo da dobijem nikoga, pa sam nako toga pozvao KFOR, obavjestio ih o svemu i oni su mi rekli da će oni obavjestiti policiju, što su i uradili, pa je policija stigla veoma brzo na licu mjesta.

Nakon toga ja sam dao izjavu policiju i nastavio da radim u bašti sve dok nije došla ekipa za deminiranje koja je na licu mjesta aktivirala i uništila ručnu bombu kašikaru M-75.

Vjerovatno je bomba bila zaostala od rata. Po svemu sudeći bomba je bila u kanalu i najverovatnije je prilikom čišćenja kanala bila prebačena sasvim slučajno pored moje bašte.

Plašim se da možda ima još neaktiviranih bombi, i mislim da bi bilo dobro da  ovaj deo terena pregledaju stručne ekipe kakao neko ne bi stradao.

Ovom prilikom se zahvaljujem svima koju su učestvovali u ovoj akciji", istako je Bajram Redžepović.

Izvor: (Redakcija gorapress.net)

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš