Dragaš: Komemoracija povodom 18. godinšnice od pogibije vodnika Huseina Kutlua

U petak je u parku mira ispred Opštine Dragaš, održana komemorcija povodom 18. godišnjice od pogibije podoficira turske vojske, Huseina Kutlua.

Komemoracija je počela intoniranjem himne i učenjem fatihe, a nakon toga otvoren je novi spomenik u parku mira i hajtat česma. Hajrat česmu koja  nosi ime stradalog turskog podoficira Huseina Kutlua, svječano su otvorili učenici osnovne škole „ Fetah Sulejmani“ u Dragašu.

Nakon toga komandant turskih oružanih snaga na Kosovu, ambasadorka turske Kilvin Kilić gradonačelnik Opštine Salim Jenuzi, prestavnici parlamenta i vlade Kosova, položili su cvjeće i vence na spomenik stradalom turskom vojniku.

Pored prestavniaka Opštine Dragaš, KFOR-a, Ambasade Turske komemoraciji je prisustvovao i veliki broja građana opštne Dragaš.

Sredstvima turskog KFROR- a i jednim djelom Opštine Dragaaš, izvršeno je potpuno renoviranje parka mira u kojem se nalazi spomenim stradalom turkskom podoficiru Huseinu Kutlu.

Vodnik Husein Kutlu je časno obavljajući dužnoć, čisteći teren od ne eksplodiranih mina, nesrećno nastradao, 22.09.1999 u Dragašu .

Ambasadorica Republike Tureske Kivilcim Kiliç, se u svom obraćanju podsjetila na nesrećni slučaj i tom prilikom se u ime Republike turkse zahvalila na hrabrosti i požtvovanju, koji je iskazao vodnik Husein Kutlu,i koji je pao kao šehid, predstavljajući tursku vojsku u mirovnoj misiji na Kosovu.

Izvor: (Redakcija)

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš