Duda Balje: Besplatni udžbenici za učenike od 1. do 5. razreda

Poslanica u Skupštini Kosova Duda Balje obezbijedila je besplatne udžbenike za učenike od 1. do 5. razreda koji pohađaju školu na bosanskom jeziku u svim sredinama na Kosovu.

Duda Balje: Besplatni udžbenici za učenike od 1. do 5. razreda

Udžbenici su donacija izdavačke kuće “Dukagjini”, sa kojom je Balje vodila razgovore i od koje je tražila pomoć oko udžbenika za učenike na bosanskom jeziku. Memorandum o donaciji udžbenika potpisale su u srijedu, 13. septembra, poslanica Balje i Erza Mati, predstavnica izdavačke kuće “Dukagjini”. Udžbenici će biti dostavljeni svim školama u petak, 15. septembra.

U objavi na Facebooku, Balje je istakla da je dobila najljepši i najvažniji poklon u životu, i dodala da je zakazivala i odlazila na mnoge sastanke i kucala na sva vrata, te da je najviše i najenergičnije, razgovarala sa ljudima iz izdavačke kuće “Dukagjini”, zahvaljujući kojoj je problem rešen.

“Dobila sam najlepši i najvažniji poklon mog života, udžbenike za našu decu od 1. do 5. razreda!

Poštovani roditelji, deco, direktori škola i nastavno osoblje, sa velikom radošću vas obaveštavam da sam upravo kao donaciju od izdavačke kuće “Dukagjini” dobila komplet udžbenika za učenike od 1. do 5. razreda osnovne škole za svu decu koja pohađaju nastavu na bosanskom jeziku.

Ne mogu da nađem reči zahvalnosti koje bi uputila izdavačkoj kući “Dukagjini” i timu koji radi tu.

Vi ste za nas u ovom slučaju država kada su udžbenici u pitanju!

Problemi koje smo imali i koje imamo u nastavi na bosanskom jeziku zbog nedostatka udžbenika bili su i jesu ozbiljni na početku ove, kao i svake školske godine.
Svesna toga i svih poteškoća, zakazivala sam i odlazila na mnoge sastanke, na mnogo kompetentnih adresa, kucala na sva vrata. Najviše i najenergičnije, razgovarala sam sa ljudima iz izdavačke kuće “Dukagjini”, i od samog početka nadala se da ću naići na razumevanje.
Tako je bilo, zahvaljujući izdavačkoj kući “Dukagjini” problem je rešen.

Zahvaljujući njima, njihovim velikim srcima, mojoj upornosti, naša deca od 1. do 5. razreda u petak će dobiti udžbenike besplatno.

Draga deco, želim vam uspešnu školsku godinu. Ovo je način na koji ja brinem o vama, jer ste vi naša budućnost”, napisala je Balje na Facebooku.

Balje je o problemima sa kojima se suočavaju bošnjački učenici na Kosovu posljednji govorila na vanrednoj sjednici Skupštine Kosova 4. septembra. Ona je tom prilikom istakla da predložene cijene udžbenika na albanskom jeziku i za nastavu na bosanskom jeziku nisu jednake, da je razlog veće cijene manji tiraž, i da 80 evra nije dovoljno za knjige na bosanskom jeziku.
Kao predstavnica Bošnjaka, u ime svih roditelja i prosvetnih radnika, zamolila je ministarku Arberie Nagavci da hitno nađe rešenje za taj aktuelni problem.

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš