Apel gradonačelnika opštine Dragaš, upućen građanima: „ Molim vas i nakon iftara ostanite kod kuće“

Poštovani građani! Na osnovu naših informacija širom teritorija naše opšine, nakon iftara smo nažalost primijetili povećano kretanje stanovništva, koje je u suprotnosti sa utvrđenim rasporedom o ograničenom kretanju.

Apel gradonačelnika opštine Dragaš, upućen građanima: „ Molim vas i nakon iftara ostanite kod kuće“

Takvo ponašanje  nije prihvatljivo zbog činjenice da se nalazimo u situaciji kada bismo trebali još više podignuti svjet i biti strpljivi , jer smo opština u kojoj već imamo potvrđen slučaj zaraze Kovidom 19. I zbog toga , nastojimo  sa svima vama da održimo stabilnu situaciju.

Nezamjenjivi posao obavljaju: Štab za vanredne situacije, Operativni centar za vanredne situacije, Zdravstveno osoblje, policija i Inspektorat i svi drugi akteri koji učestvuju u zajedničkoj borbi za sprečavanje zaraze.

Policija i inspekcija su na terenu 24 sata dnevno kako bi se pobrinuli za situaciju. Uprkos ovom velikom radu, bez podrške građana vrlo je teško postići željeni uspeh.

Cijenimo dosadašnje ponašanje i posvećenost održavanju stabilnosti u smislu pandemije. Zato vas molim da podignete nivo svesti čak i više nego ranije.

Dokažite da smo posvećeni održavanju zdravlja svih, počevši od nas samih, svoje porodice i svih ostalih oko nas.

Sutra ćemo žaliti što eventualno od malo nepažnje nanesemo štetu našim najmilijima, posebno starijima i onima sa hroničnim bolestima.

Pridržavajte se preporuka koje su već poznati od strane NIJZ-a i MZ-a ostajući u vašim domovima i izađite samo radi mabavke potrebnih zaliha izbegavajući kontakte i održavajući rastojanje od najmanje 2m.

Ostani kod kuće!

Držite distancu!

 

Izvor: (Redakcija gorapress.net)

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš