Adnan Redžeplar: Atak na ustavni poredak Kosova

Adnan Redžeplar: Atak na ustavni poredak Kosova

Poštovani Bošnjaci, Poštovani građani Republike Kosova, Prema preliminarnim rezultatima, među bošnjačkim subjektima najviše glasova osvojila je Inicijativa Adrijane Hodžić. Međutim, ako se pogledaju rezultati i opštine u kojima je dobila glasove, jasno je čijim glasovima želi zauzeti rezervisano mjesto za bošnjačku zajednicu u Skupštini Republike Kosova.

Ovo je atak na ustavni poredak Kosova, ovo je presedan u parlamentarnoj demokratiji, da se glasovima dobijenim iz jedne zajednice predstavlja druga zajednica. Ovo ne smije proći, jer se na ovaj način otvara Pandorina kutija. Ukoliko se ovo ne spriječi, dogodit će se još mnogo gorih stvari na Kosovu. Ovom prilikom pozivam sve lidere bošnjačkih partija da ostave po strani nesuglasice i podignu svoj glas u očuvanju naših, Ustavom zagarantovanih prava.

 Ako je još neki bošnjački predstavnik učestvovao u ovim prljavim i zakulisnim radnjama, direktno uperenim na podrivanju bošnjačkog opstanka, mora snositi sve konsekvence. Također, pozivam lidere albanskih partija, kao i međunarodne predstavnike na Kosovu, da najozbiljnije shvate nastalu situaciju i posljedice koje mogu proizići iz nje.

Ovo je ozbiljan problem čije rješavanje zahtijeva angažiranost svih relevantnih faktora na Kosovu. Kao kandidat na listi Koalicije Vakat, želim biti poslanik Skupštine Kosova isključivo glasovima iz svoje zajednice. Ukoliko dobijem glasove iz druge zajednice, koji bi bili odlučujući za moj ulazak u Parlament, neću prihvatiti takvu uslugu, jer se kosi sa mojim osnovnim principima. Adnan Redžeplar Predsjednik DSV.

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš