Adnan Redžeplar: Proporcionalna zastupljenost manjina u svim segmentima je naš prioritet

Danas su predstavnici opštinske Kancelarije za zajednice i povratak, održali sastanak u Ministarstvu rada i socijalne zaštite, a nakon toga u Ministarstvu za zajednice i povratak

Adnan Redžeplar: Proporcionalna zastupljenost manjina u svim segmentima je naš prioritet

Oni su  na sastanku sa zamjenikom ministra rada i socijalne zaštitne, Adnanom Redžeplarom, govorili o problemima i potrebama koje ima Bošnjačka i Goranska zajednica koja živi  u Opštini Dragaš.

Na sastanku je naglašeno da je neophodno da pored proporcionalnog zapošljavanja u svim institucijama, jako  važna i proporcionalna zastupljenost manjina, koja je uključena u šemi socijalne pomoći, u skladu sa Zakonom  o socijalnoj zaštiti.

Naglašen je problem koji se odnosi na povećanju broja starih i iznemoglih osoba u Opštini Dragaš. Predstavnici opštinske Kancelarije su istakli da je u zadnjih nekoliko godina povećan broj starih osoba koji imaju porodice u inostranstvu, dok su oni ostavljeni  sami. Na sastanku je bilo riječi o načinu pomoći ovakvim porodicama. Analizirajući kompletnu situaciju naglašeno je da je rješenje ovog problem jedino moguće izgradnjom gerontološkog centra u Opštini Dragaš, koji bi bio ključ rješenja ovog problema.

“Mi smo i tokom naše predizborje kampanji govorili o ovoj problematici I svjesni smo da će u narednom periodu biti sve veći broj starih osoba kojima će trebati naša pomoć, i mogu da kažem da mi je posebno drago što sam na čelu ovog ministarstva gdje mi se pruža prilika da sprovedem bar deo našeg programa. Naravno ja sam tek prje dva dana preuzeo dužnost i moj prvi zadatak  je da najpre napravim bazu podataka koja se odnosi na statističke podatke o broju Bošnjaka I Goranaca koji su korisnici naših usluga, i  broju naših građana koji su na birou za zapošljavanje, I o svim ostalim potrebama koje ima naša zajednica, bez obzira u kojoj opštini na Kosovu živi, a nakon toga uz pomoć naših ljudi koji prje svega rade u opštinskim  Kancelarijama za zajednice krenem u rješavanju problema", istakao je između ostalog zamjenik ministra Adnana Redžeplar.

Nakon toga su predstavnici Kancelarije održali sastanak sa zamjenicima ministra u Ministarstvu  za zajednice I povratak, Selimom Krujezijom I Enisom Sulejmanovićem. Bilo je rječi o način pomoći povratničkim porodicama kao I o realizaciji projekta koji se na izgradnju kuća porodicama kojima je projekat izgradnje odobren prje nekoliko godina. Oba zamjenika ministra su izrazili spremnost da pomognu. Zamjenik ministra Selim Krueziju je istakao da će se posebno zabaviti sa probelima Dragaša s obzirom na to da I on dolazi iz ove opštine.

Izvor: (Redakcija gorapress.net)

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš