Adnan Redžeplar imenovan za zamjenika ministra u Ministarstvu rada i socijalnog staranja

Juče je premijer Kosova Avdullah Hoti, imenovao Adnana Redžeplara za zamjenika ministra u Ministarstvu rada i socijalnog staranja.

Adnan Redžeplar imenovan za zamjenika ministra u Ministarstvu  rada  i socijalnog staranja

Adnan Redžeplar je imenovan ispred Demokratske stranke Vatan iz Dragaša, članice Koalicije Vakat u skladu s koalicionim sporazumom .
Govoreći o svom imenovanju Redžeplar je za gorapress kazao da je imenovanje na ovu poziciju velika obaveza i odgovornost naročito u ovom periodu kada je kosovsko društvo u fazi implementacije mnogih zakona koje se tiču  socijalne i zdrastvene zaštite naših građana.
Ovo je Ministarstvo gdje mogu dati najveći doprinos u poboljašu socijalnih uslova svim građanima Kosova, a naročito zajednici iz koje dolazim, s posebnim fokusom na naše sredine.

Nadam se da ću biti u prilici da sprovedem sve ono o čemu smo govorili tokom predizborne kampanje, što je deo našeg programa, a koje se odnosi na povećanju broja zapošljenih u svim institucijama shodno Ustavu i Zakonu o proporcionalnom zapošavanju manjina u svim institucijama kao i pružanju pomoći našim najstarijim građanima, kroz implementaciju programa socijalne zaštite,istako  je zamjenik ministra  rada i socijalnog staranja, Adnan  Redžeplar.

Izvor: (Redakcija gorapress.net)

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš