USONK i MONT se dogovorili oko nadoknade izgubljenih časova

Nakon sastanka Komisije za obrazovanje, predsjdnik Ismajl Kurteshi rekao je da su zahtjevi USONK-a već ispunjeni jer je MONT zainteresiran za novu odluku o nadoknadi časova izgubljenih tokom štrajka.

USONK i MONT se dogovorili oko nadoknade izgubljenih časova

USONK je nadoknadu časova izgubljenih tokom štrajka uslovio promjenom Zakona o platama, gdje će nastavnicima od 1. do 5. razreda biti povećan koeficijent, kako bi se izjednačio sa onima od 5. do 9. razreda.

Nakon sastanka komisije, ministar Shyqyri Bytyqi izjavio je da je Ministarstvo povuklo odluku o nadoknadi časova izgubljenih tokom štrajka koja je do sada bila na snazi i očekuju da USONK nadoknadi izgubljene časove na kraju školske godine.

Dogovor je da se Skupštini preda zahtjev za dopunu Zakona o platama gdje će se povećati koeficijent za nastavnike od 1. do 5. razreda.

Vjollca Gashi iz USONK-a je kazala da će se u trenutku promjene koeficijenta okupiti predsjedništvo USONK-a i odlučiti, ali do sada, prema njenom mišljenju, nadoknade časova će biti samo jedne sedmice na kraju školske godine.

USONK je nadoknadu časova izgubljenih tokom štrajka uslovio promjenom Zakona o platama, gdje će nastavnicima od 1. do 5. razreda biti povećan koeficijent, kako bi se izjednačio sa onima od 5. do 9. razreda. Nakon sastanka komisije, ministar Shyqyri Bytyqi izjavio je da je Ministarstvo povuklo odluku o nadoknadi časova izgubljenih tokom štrajka koja je do sada bila na snazi i očekuju da USONK nadoknadi izgubljene časove na kraju školske godine. Dogovor je da se Skupštini preda zahtjev za dopunu Zakona o platama gdje će se povećati koeficijent za nastavnike od 1. do 5. razreda. Vjollca Gashi iz USONK-a je kazala da će se u trenutku promjene koeficijenta okupiti predsjedništvo USONK-a i odlučiti, ali do sada, prema njenom mišljenju, nadoknade časova će biti samo jedne sedmice na kraju školske godine.

Pročitajte više na: https://www.info-ks.net/vijesti/kosovo/99232/usonk-i-mont-se-dogovorili-oko-nadoknade-izgubljenih-casova

Izvor: (info-ks.net)

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš