Trovanje u Dečanima

Tužilaštvo pokrenulo istragu zbog dva smrtna slučaja

Od subote do danas oko 800 građana opštine Dečani zatražilo je medicinsku pomoć zbog simptoma trovanja vodom, a Tužilaštvo je pokrenulo istragu povodom dva smrtna slučaja, prenosi Reporteri.

Tužilaštvo pokrenulo istragu zbog dva smrtna slučaja

U ponedeljak su prijavljena dva smrtna slučaja koja se smatraju sumnjivim, zbog kojih će u Osnovnom sudu u Peći podići optužnice, potvrdio je portparol osnovnog tužilaštva u Peći Skadar Nikči.

„Zbog dve sumnjive smrti u Dečanu za koje se sumnja da su žrtve trovanja vodom, tužilac Odeljenja za teška krivična dela naložio je da tela treba poslati na obdukciju u Institut za sudsku medicinu kako bi se saznalo više o okolnostima njihove smrti," rekao je Nikči.

Direktor Nacionalnog instituta za javno zdravlje Kosova Naser Ramadani u ponedeljak je rekao da još uvek nije potvrđeno da li su ljudi u Dečanu tražili medicinsku pomoć zbog zagađene vode.

Gradonačelnik Dečana Baškim Ramosaj rekao je da se ulažu maksimalni napori u pronalaženju uzroka ovog trovanja i da postoji sumnja u namerno trovanje koju istražuju nadležni organi.

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš