Na Kosovu ograničeno kretanje građana starijih od 65 godina

Vlada Kosova donela je odluku da ograniči kretanje građana starijih od 65 godina i onih koji imaju hronične bolesti, a zbog povećanja broja obolelih od koronavirusa obustaviće se rad javnih i privatnih vrtića, prenosi Koha.

Na Kosovu ograničeno kretanje građana starijih od 65 godina

Prema novoj odluci Hotijeve vlade penzioneri i ostali koji imaju hronične bolesti moći će da se kreću od 5:00 do 10:00 sati i od 18:00 do 21:00 časova, ukupno osam sati tokom dana.

"Građani stariji od 65 godina i oni sa hroničnim bolestima (dijabetes, hipertenzija i srčane bolesti, hronična bolest pluća, pacijenti sa bubrežnom bolešću, pacijenti sa slabim imunitetom, onkološki pacijenti...) mogu izaći samo u ranim jutarnjim časovima od 05:00 do 10:00 sati i u večernjim satima od 18:00 do 21:00 časova “, navodi se u odluci kosovske vlade.

Pored vrtića, zabranjene su i sportske i kulturne aktivnosti u zatvorenom prostoru.

„Rekreativne, kulturne i sportske aktivnosti zatvorene su na Kosovu. Svi tržni centri na teritoriji mogu da rade od 05:00 ujutro do 21:00 sati, striktno se pridržavajući mera propisanih u Priručniku za zaštitu od kovida-19, a prvo nošenjem zaštitne maske i stvaranjem uslova za fizičku distancu potrošača ", navedeno je u odluci vlade.

Takođe se zabranjuje obavljenje verskih ceremonija i okupljanje više do pet ljudi na javnim trgovima, u parkovima i drugim javnim površinama.

Vlada je primorana da preduzme mere za sprečavanje koronavirusa, jer se poslednjih nedelja povećao broj zaraženih i preminulih.

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš