Iz štampe je izašao 20-ti jubilarni broj Takvima na bosanskom jeziku na Kosovu za 2020 godinu

Obavještavamo bošnjačku i širu javnost da je ovih dana iz štampe izašla publikacija Kalendar 1441-42 / Takvim 2020 na bosanskom jeziku u izdanju Predsjedništva Islamske zajednice Republike Kosova.

Iz štampe je izašao 20-ti jubilarni broj Takvima na bosanskom jeziku na Kosovu za 2020 godinu

Inače, ovo je 20-ti jubilarni broj Takvima na bosanskom jeziku na Kosovu. Za Bošnjake Kosova ovaj jubilej je od prvorazredne važnosti, zato što je Takvim jedina publikacija na bosanskom jeziku koja s izvjesnim prekidima u kontinuiteti izlazi od 1995. godine.

Zahvaljujući glavnom uredniku, agilnim članovima redakcije i vrijednim autorima ovaj broj Takvima je i po volumenu (220 strana)  i po kvalitetu opravdao svoj jubilej.

Smatramo da se ova publikacija treba naći u domu svakog Bošnjaka, jer je neosporni njen uticaj na oblikovanje ne samo vjerskog, već i kulturnog, etničkog i nacionalnog identiteta Bošnjaka Kosova.

Takvim je publikacija koja tretira vjeru, nauku, kulturu i tradiciju Bošnjaka Kosova. On je u prvom redu orijentaciono sredstvo za namaska vremena, hidžretske mjesece, post mjeseca Ramazana, vjerske blagdane, mubarek noći i dane.

Ova se publikacija (po cijeni od 2 eura) može naći u većini džamija bosanskog govornog područja na Kosovu.

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš