Hoti: Vlada preporučuje da se nastava od 22. marta vrši onlajn

Avdullah Hoti premijer vlade u odlasku najavio je da su nakon sastanka sa zdravstvenim i obrazovnim institucijama razmotrili mogućnost pokretanja učenja online na svim nivoima obrazovanja, u naredne dvije sedmice, počev od 22. marta.

Hoti: Vlada preporučuje da se nastava od 22. marta vrši onlajn

“Odlučeno je da će iste mjere protiv COVID-19 ostati na snazi, jer se procjenjuje da su trendovi stabilni. Dok se razmatraju mogućnosti za započinjanje učenja online na svim nivoima obrazovanja, u naredne dvije sedmice, počev od 22. marta. Odluka po ovom pitanju očekuje se danas popodne nakon zajedničkog sastanka Ministarstva obrazovanja i nauke, Ministarstva zdravlja, NIJZK-a, SBASHK-a i Vijeća roditelja”, kaže se u saopštenju.

Čak i na ovom sastanku, od građana se tražilo da poštuju fizičku udaljenost, da koriste maske i da održavaju ličnu higijenu. Iako od institucija odgovornih za kontrolu provođenja mjera protiv COVID-19, povećati nivo angažmana rigoroznim poštivanjem mjera na snazi.

“Uprkos opterećenju, zdravstvene ustanove rade punim kapacitetom i opskrba lijekovima je stabilna. Dok Odbor za imunizaciju i nadležne institucije provode sve potrebne pripreme, tako da čim stigne prvi kontingent COVAX cjepiva, vakcinacija građana započinje odmah”, kaže se u najavi.

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš