Elma Selimi, autorskom besedom povodom dana opštine Tutin

Povodom jučerašnjeg obeležavanja dana opštine Tutin, održane na trgu “Šemsudina Kučevića” , spisateljica, porijeklom iz Gore, Elma Selimi kazivala je autorsku besedu pod nazivom: –Tutin zaslužuje šansu.

Elma ističe da je za opštinu Tutin, njeno rodno mesto vezuju ljudi, sećanja, i doživljaji, ali pre svega ljubav prema svemu tome. –Nikada nisam zaboravila podršku Tutinaca, ne samo kada je poezija u pitanju, već i u ostalim društvenim angažmanima.

 Tom prilikom se i zahvalila građanima Tutina, kao i organizatorima. Deo iz njenje autorske besede glasi:

“Istinski opis Tutina prevazilazi moć kartografa, jer je ovaj grad pun naših doživljaja, deo naših sećanja ali i zaborava. Njegove granice nisu geografske, njih čine impresije i saznanje koje može imati istu težinu kao i urbanistički zakon. Nekad, čak i presudniju.

 Tu je upravo polazna tačka kako prostornog tako i ličnog preispitivanja.

Odavde su potekli pojedinci koji su najbolji na fakultetima medicine, stomatologije, ekonomije dr. i to ne samo jedne godine već godinama unazad.

Ovde su ljudi mekog srca i dobre duše, ovde nećete izaći, a da vas neko ne pozdravi i upita: Kako si, kako su tvoji, kako je familija i treba li ti šta. Neki to zovu znatiželjom.Ovde međusobno poznajemo anatomiju rodbinskih veza i patologiju tračeva.Jer ovaj grad nije mesto u kojem niko nikoga ne poznaje, ovde nema haosa stanova u zgradama čiji zidovi razdvajaju živote i u kojima oni koji umiru i oni koji žive ne znaju jedni za druge. U Tutinu svako svakoga manje-više poznaje”.

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš