ZVANIČNO PO PROJEKTU

Centralni deo “Beograda na vodi” biće najveća džamija u Evropi!

Prema nezvaničnim najavama iz UAE centralni deo arhitektonskog plana „Beograda na vodi“ biće najveća džamija u Evropi čiju je izgradnju premijer Aleksandar Vučić dogovorio u sklopu izgradnje čitavog projekta.

Centralni deo “Beograda na vodi” biće najveća džamija u Evropi!

Već odavno postoji ideja o izgradnji velike džamije u Beogradu kako bi se zadovoljile verske potrebe muslimana koji tu žive a kojih je po nekim procenama preko 150.000.

Džamija koja će biti podignuta u Beogradu projektovana je da po veličini i raskoši nadmaši najveću džamiju u Evropi koja se trenutno nalazi u Rimu.

Iako je tako, predstavnici srpskih arhitekata koji rade na ovom projektu, tvrde da je ovo i zvanično sa arapske strane, ali da iz političkih razloga to još nije saopšteno građanima Srbije.

Ranije je prema pisanju i tvrdnjama hrvatskog lista “Jutarnji”, projekat Beograd na vodi ocenjen kao najskuplji projekat islamizacije u Evropi, nakon obnove muslimanskih bogomolja u Evropi tokom završetka 2. Svetskog rata.

Ovi navodi nisu potvrđeni u Vladi Srbije, a kako upućeniji kažu, teško da će ovaj projekat da zaživi u i u realnosti. Naime arhitekta i profesor Ante Mihajlović, napominje, da ovaj projekat verovatno neće ni biti završen, a ako do toga i dođe, navodno će deo predviđen kao džamija (kako se spominje u javnosti) zapravo

Izvor: (dnevnizurnal.com)

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš