U Prizrenu potpisana koalicija između DSB-a, DSV-a i USB-a (FOTO/VIDEO)

Danas je u Prizrenu u prostorijama Demokratske stranke Bošnjaka potpisan koalicioni sporazum između tri bošnjačke stranke, DSB-a, DSV- a i USB – a o zajedničkom nastupu na predstojećim prijevremenim parlamentarnim izborima na Kosovu.

--

Demokratska stranka Bošnjaka (DSB) sa sjedištem u Prizrenu, Demokratska stranka Vatan (DSV) sa sjedištem u Dragašu i Ujedinjena stranka Bošnjaka (USB) iz Prizrena na predstojećim izborima nastupaju kao Koalicija Vakat.

Predsjednik Demokratske stranke Bošnjaka, Rasim Demiri izrazio je zadovoljstvo što je saradnja ove tri stranke nakon konstruktivnih razgovora i formalizirana potpisivanjem sporazuma. On je rekao da je ovo koalicija koja će dati odgovore na sve izazove u bošnjačkoj zajednici, nastaviti da marljivo radi na poboljšanju uslova svih Bošnjaka Kosova i da će ovih dana medijima predstaviti kompletan program Koalicije Vakat .

Usmen Baldži, predsjednik Demokratske stranke Vatan zahvalio se koalicionim partnerima na dosadašnjoj saradnji i kazao da je njegova stranka dugi niz godina u koaliciji sa DSB-om i da su ostvarili velike rezultate na svim poljima u opštini Prizren i Dragaš, ali i u drugim sredinama gdje žive Bošnjaci.

Uvjereni smo da će ova koalicija osvojiti najbolji rezultat u bošnjačkoj zajednici rekao je Afit Zulji, predsjednik Ujedinjene stranke Bošnjaka, treće stranke koja čini ovu koaliciju.

Potpisivanju sporazuma prisustvovali su i bošnjački poslanici koalicije Vakat u zadnjem sazivu Skupštine Kosova, Duda Balje, Bahrim Šabani, bivši poslanik i jedan od utemeljivača te prvi predsjednik koalicije, Džezair Murati, zamjenik ministra za dijasporu i strateške investicije, Ćerim Bajrami, potpredsjednici stranaka, članovi predsjedništa, Glavnog odbora i simpatizeri koalicije.

Prijevremeni parlamentarni izbori na Kosovu zakazani su za 6.Oktobar, 2019. godine.

Izvor: (balkanplus.net)

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš