Redžepi: Mi smo jedini na Balkanu i Evropi koji ne putujemo bez viza

Zamenica premijera Kosova Emilija Redžepi rekla je da su građani Kosova jedini na Balkanu i Evropi koji i dalje ne mogu da putuju bez viza, prenosi Reporteri.

Redžepi: Mi smo jedini na Balkanu i Evropi koji ne putujemo bez viza

"Za nas je ovo prioritet broj jedan. Mi smo jedini narod na Balkanu i Evropi koji nemamo pravo da slobodno putuje", rekla je Redžepi na samitu u Sofiji.

Prema rečima Redžepi Kosovo je i kao vlada i kao društvo ispunilo sve obaveze koje su nametnuli Savet Evrope i Evropska unija.

"Kao nova vlada gradimo normalnu demokratsku državu i zajedno činimo sve da se fokusiramo na prava države, borbu protiv korupcije, reformu obrazovanja i zdravstveni sistem. U tom smislu, vaša pomoć, posebno pomoć Republike Bugarske, je izuzetno značajna", rekla je ona.

Ona je na samitu akođe naglsila da Kosovo ima napete odnose sa Srbijom, dodajući da je smešno razmišljati o ratu zbog registarskih tablica.

"Obavezni smo kao država da poštujemo Briselski sporazum, odnosno registarske tablice kao deo Briselskog sporazuma. Tako mi to radimo. I odjednom se ispostavi da smo protiv nekoga. Ne gospodo, mi nismo protiv nikoga. Na Kosovu živimo svi zajedno - i Albanci i nealbanci, Srbi, Bošnjaci, Turci, Goranci i Romi i svi drugi narodi", rekla je Redžepi.

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš