Trenutna situacija u Skorobištu i način na koji upravljaju nadležne institucije

Čelnici lokalnog štaba za vanredne situacije u Skorobištu traže snabjdevanje hranom i medicinskim lijekovima, dok su čelnici opštinskogštaba za vanredne situacije u Prizrenu rekli da su mobilizirani za bolje upravljanje situacijom u ovom selu koje je u karanteni.

Trenutna situacija u Skorobištu i način na koji upravljaju nadležne institucije

Šef hitnog lokalnog osoblja u Skorobištu, Shefit Shabani, nakon uspostavljanja ovog lokaliteta kao karantinskog područja na kojem je već potvrđeno 7 slučajeva infekcije, kaže da se situacija u selu pogoršava, jer prema njegovim riječima nedostaje hrane i zdravstvenih lijekova. Naglašava da očekuje da će im institucije priskočiti u pomoć s obzirom na obaveze koje imaju u ovom trenutku pandemije.

S druge strane, koordinator opštinskog štaba za vanredne situacije u Prizrenu, Visar Shehu, kaže da su na ovom lokalitetu porodicama kojima je pomoć potrebna pomogle nekim prehrambenim paketima od strane opštine i Humanitarnog udruženja "Siročad Balkana" i Opštinskog Crvenog krsta i da će to nastaviti i narednih dana. U toku dana poslati su lijekovi za hronične bolesnike i za druge bolesnike za period duže od mjesec dana, dok dodaje da su povećali usluge u Centra porodične medicine na ovom lokalitetu.

Što se tiče snadbjevanja marketa prehambenim proizvodima, on kaže da to mogu bez ikakvih problema obaviti jer imaju neograničene dozvole za snabdijevanje.

Inače, nakon prvog slučaja zaraženog virusom Covid-19 s ovog lokaliteta, kasnije je još 6 mještana Skorobišta testirano pozitivno, što je uticalo na to lokalitet dube smješten u karantenu prema odluci Ministarstva zdravlja.

Izvor: (info-ks.net)

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš