SAOPŠTENJE ZA JAVNOST DSB

Demiri : Mi smo na strani građana Župe

Demokratska stranka Bošnjaka - Koalicija VAKAT, nakon novonastale situacije sa vodovodnom mrežom u selima Župe, oglasila se saopštenjem za javnost koje prenosimo u cjelosti

Demiri : Mi smo na strani građana Župe

SAOPŠTENJE ZA JAVNOST

 

Demokratska stranka Bošnjaka obavještava širu javnost - zasebno građane naselja u Župi više Prizrena, povodom novonastalih problema oko mreža vodovoda u svim naseljima i impijanta (za pročišćavanje otpadnih voda) u selu Lokvici, i oglašavanja poslanice Emilije Redžepi od 24. 01.2017, gdje ona piše da je navodno sa direktorom Prizrenskog Hidroregiona postigla dogovor oko, citiramo:

1. "Otvaranja isturenog odeljena u Rečane''

2. "Rehabilitacija postojećih sistema u svim selima Župe od strane Švajcarske vlade koja če u narednom periodu ulagati u naš kraj "

Takođe ističe : "Zahvaljujem se gospodinu koji predvodi ovaj program Alanu Brown na razumevanju oko bezpotrebne problematike pojedinaca radi svojih ličnih interesa u Lokvici koji su želeli da propadne projekat od 300.000 eura u cilju zaštite čovekove sredine i života ljudi''.

 

Ovo svoje pisanje Emilija Redžepi je propratila fotografijom na kojoj je samo ona od aktuelnih predstavnika Bošnjaka Kosova.

Demokratska stranka Bošnjaka najoštrije osuđuje ovakvo manipulisanje sa našom javnošću i sa jednim od važnih kolektivnih resursa naroda u župskoj regiji a to su postoječe vodovodne mreže!

Isto tako DSB najoštrije osudžuje i manipulisanje demokratski izraženim stavom mještana sela Lokvice u Župi, preko javnih skupova u selu i potpisanom peticijom mještana, koji je prenešen javno i kod predsjednika SO Prizren dr. Ramadana Muje u prisustvu i nadlježnih direktora i Švicarskog donatora!

 Da ukratko napomenemo da je E. Redžepi iznela i tešku neistinu da su žitelji Lokvice navodno protiv izgradnje impijanta za otpadne vode na kanalizacionoj mreži njihovog naselja, a oni su samo za promenu lokacije i obuhvatanje svih kanalizacionih otpada iz sela a ne samo od trečine njih. 

Stav DSB - Koalicije VAKAT je bio i ostao da se podrži ispravan stav naroda na terenu, a da se impijant podigne na javnom zemljištu, koje je pogodnije a ne na privatnom vlasništvu u centru naselja.

Takođe stav DSB - Koalicije VAKAT je jasan:

Nikakvo uslovljavanje ulaskom u '' jedinstveni sistem naplate na nivou opštine nije prihvatljivo u zamjenu za djelimičnu reparaciju postojećih vodovodnih mreža u župskim naseljima.  Svi znamo da su kolektivni vlasnici vodovodnih mreža mještani tih sela i niko nemože raditi mimo njihovog znanja i dozvole nista po pitanju naplate. 

Svako ograničavanje pomoću stranih donatora za povečivanje kapaciteta pijaće vode  učlanjivanjem župskih sela u javni vodobod. Prizrena je neprihvatljivo i mi ga oštro osudžujemo.

Oko svega ovoga če se pitati narod u tim naseljima i njegovi predstavnici.

DSB - Koalicija VAKAT postavlja javno pitanje poslanici Emiliji Redžepi i njenom sagovorniku iz javnog preduzeća ''Hidroregion'' iz Prizrena : Ako je tačno ovo što je 'izvestila' E. R., ko je njima dao ovlašćenja da "postižu sporazume'' bez prisustva legitimnih predstavnika naroda sa lokalnog nivoa i institucija, i bez  predstavnika sela za sve ovo i za navodno otvaranje nekog 'isturenom odeljenja'' u Rečanima? (Riječ je naravno o isturenom odjeljenju vodovida iz Prizrena.)

Poslanica Emilija Redžepi je ove njene sadašnje mutne radnje nedavno najavila u izjavi u Skupštini Kosova, o ''potrebi da vodovodi u župskim naseljima udžu u jedinstveni sistem naplate''.

Na kraju, DSB - Koalicija VAKAT daje punu podrsku sinoćnem sastanku predsjednika župskih naselja u Rečanima, koji su osudili svaki pokušaj naplate vode u župskim selima.

Pozivamo sve legitimne predstavnike i lokalne institucije u Prizrenu da ispoštuju stav naroda na terenu.

 

Predsjednik DSB - Koalicije Vakat, 

Rasim Demiri

Izvor: (Redakcija)

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš