PROJEKAT VRIJEDAN 226 HILJADA EURA

Prizren: Položen kamen temeljac za izgradnju Bošnjačkog kulturnog centra

U prisustvu najviših zvaničnika opštine na čelu sa gradonačelnikom dr. Ramadanom Mujom, danas je u Prizrenu položen kamen temeljac za izgradnju Bošnjačkog kulturnog centra.

Prizren: Položen kamen temeljac za izgradnju Bošnjačkog kulturnog centra

Na lokaciji kod Srednje medicinske škole „Luciano Motroni“ biće izgrađen objekat kulture za koji opština iz svog budžeta planira da izdvoji 226 hiljada eura.

Gradonačelnik Prizrena je dr. Ramadan Muja je ovom prilikom izrazio zadovoljstvo početkom izgradnje ovog kulturnog centra istakavši da je današnji dan važan za sve Bošnjake Prizrena ali i za čitavo kosovsko društvo, jer je, kako je rekao, Prizren još jednom dokazao da vodi računa o manjinskim zajednicama i njihovim pravima. "Velika mi je čast da će bošnjačka zajednica, odnosno bošnjačka omladina imati mogućnost da obavlja kulturne i druge aktivnosti u interesu svoje zajednice.

Prizren je pokazao poseban interes za Bošnjake koju su prihvatili našu novu državu i dio su Republike Kosova.

Oni  su odmah na samom početku izrazili spremnost na saradnju i zajedništvo sa Albancima, kao i drugim zajednicama, na izgradnji naše nove države, na kulturnom, političkom i ekonomskom planu“, rekao je gradonačelnik Muja.

On je naglasio da je Opština Prizren pokazala poseban interes za izgradnju ovog važnog društveno-kulturnog objekta, precizirajući da za izgradnju ovog objekta opština Prizren planirana izdvajanje 226 hiljada eura, te da će ova sredstva iz budžeta opštine Prizren završiti na pravom mjestu. Potpredsjednica opštine ispred manjinskih zajednica Sabina Birdaini-Dana je istakla da će izgradnja ovog kulturnog centra biti od velikog značaja za bošnjačku zajednicu na Kosovu.

"Bošnjaci, prvenstveno mladi, će raznim aktivnostima kroz ovaj centar očuvati svoju kulturu, jezik i tradiciju“, istakla je Sabina Birdaini-Dana. Direktor direktorijata za kulturu Arhim Ajazi se zahvalio svima koji su doprinijeli da izgradnja Bošnjačkog kulturnog centra počne u ovoj godini.

On je prisutne upoznao sa tehničkim pojedinostima projekta. "Projekat je vrijedan 226 hiljada eura a dodjeljena parcela je površine od 10 ari. Planira se da objekat sredstvima iz opštinskog budžeta bude završen 2018. godine.

Ali, s obzirom da imamo obećanja od pojedinih stranih ambasada na Kosovu da će finansijski pomoći, vjerujem da će izgradnja ovog kulturnog centra biti završena i mnogo prije. Svečanosti polaganja kamena temeljca, osim direktora direktorijata i odbornika NDS-a, nisu prisustvovali politički predstavnici Bošnjaka na centralnom nivou.
 

Izvor: (info-ks)

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš