Predstavnici Koalicije Vakat razgovarali sa ministrom infrastrukture

Novi projekti za region Župe i Gore

Danas su predstavnici Koalicije VAKAT, na čelu sa ministrom Rasimom Demirijem, zamenikom minstra, Usmenom Baldzijem, poslanicima, Ćerimom Bajramijem, Dudom Balje, kao i savjetnikom ministara Demirija, Memisom Birdainijem, posjetili ministara za infrastrukturu, Lutviju Zarka i njegov kabinet.

Novi projekti za region Župe i Gore

Tema razgovora je bila izgradnja tunela u kanjonu bistrica na putu Prizren - Recane,kao i  proširenje puta Dragas Brod, i izdvajanje dela srestava za nastavak radova na putu Restelica - Strezimir 

Predstavnici Koalicije VAKAT upoznali su ministra da je kanjon Bistrice  najugroženji i najrizičniji put na Kosovu, jer zbog odrona stena prolaznici su izloženi velikim rizikom.

Na sastanku je dogovoreno da se ovaj projekat realizuje u nekoliko faza ,a da prva faza izgradnje tunela u kanjonu Bistrica zapocne naredne godine.

Ministar Zarku je obavestio predstavnike koalicije Vakat da će u narednih dana zajedno da obiđu kanjon Bistrice,i da će nakon toga biti izradjen konkretni projekat. 

Na sastanku je takodje zatrazeno od ministra da se napravi adekvatno rešenje za sabraćaj koji vodi ka Župskim selima, kako ne bi se koristila zaobilaznica Pousko, JAblanica, Lokvica.

Takodje ministar je dao punu podršku proširenju puta Dragas Brod, kao i izdvajanje sredstava za nastavak puta Restelica - Strezimir.

Izvor: (Redakcija)

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš