Muhamed Mahmutović: Otvoreno pismo svim Bošnjacima – tražimo ukidanje RS-a, SAD ili NIKAD

Otvoreno pismo svim Bosnjacima svijeta! Tražimo ukidanje rs – SAD ili NIKAD!

Muhamed Mahmutović: Otvoreno pismo svim Bošnjacima – tražimo ukidanje RS-a, SAD ili NIKAD
Dragi moji dobri Bošnjani. Dočekali smo i tu presudu Radovanu Karadžiću, predsjedniku genocidnog (č)entiteta na teritoriji naše BiH. Sigurno ste pratili kakve su rekacije političara i medija u okruženju. Najupečatljivije je bilo ponašanje četničkih podvojvoda Vučića i Dodika, koji su trenutno čuvari Karadžićeve zaostavštine.
Prvi se prije bilo kakvog komentara sastao sa patrijarhom, a nakon toga zaprijetio Bošnjacima da im ova presuda ne smije značiti ništa, jer inače će biti rata!
Zašto nije Bakir Izetbegović otišao Rejsulemi da se posavjetuje i odgovori mu riječnikom koji jedino razumje taj učesnik u opsadi Sarajeva, za šta je između ostalog osuđen Karadžić? Možda nije otiš'o zato što bi dosta Bošnjaka skočilo na njega s pričom da treba odvojiti vjeru i politiku! Neka to Vučiću kažu!
Dodoik u jednom obraćanju kaže da presuda pojedincu ne može utjecati na sudbinu jednog entiteta, a odmah sazove svoju privatnu vladu i odrede pomoć "tvorcu rs", kako oni vele!
Pošto ovo suđenje nije bilo pojedincu Radovanu Karadžiću, nego članu zločinačkog udruženja(predsjedniku tog udruženja) koje je napravilo taj manji (č)etnitet, oni znaju da mi imamo razloge tražiti ukidanje toga, pa su zato tako i reagirali, a odgovor sa naše strane je bio kao i obično – mlak ili nikakav!
Dragi Bošnjaci!
Neka znate, da svako ko vam sad govori kako ovo nije presuda rs, nego Karadžiću, da vam on nije prijatelj i da ne govori istinu!
Kad ćemo ako nećemo sad odlučno tražiti ukidanje tog zla?
Kako mislimo da će o tome razmišljati nama nenaklonjena međunarodna zajednica, koja je saučesnik u tom genocidu, ako oni vide da ni mi nismo ujedinjeni u tome?
Svaki Bošnjak treba ujutro čim ustane i umiva se da kaže sebi i svojima ukućanima "Nad nama je napravljen genocid i mi se moramo boriti do sudnjega dana za ukidanje onoga što je na tom genocidu nastalo"!
Svaki bošnjački polititičar koji javno ne traži ukidanje rs, MORA biti prekrižen u našim glavama i ne smije dobiti naš glas!
Sva udruženja Bošnjaka, klubovi, džemati i paradžemati, javne ličnosti i oni koji to nisu trebaju sad postaviti sebi za cilj i to svaki dan javno isticati, tražiti, tužiti, otimati svoje pravo itd.
I prije ove prasude smo imali pravo na to, ali sad imamo i sasvim legalnu potvrdu suda koji bi najradije oslobodio Karadžića, ali je bilo previše dokaza!
Ko god misli da nemamo neka pročita deset tačaka optužnice po kojima je Karadžić osuđen! Znate li da su nacisti i fašisti u Nirnbergu osuđeni samo po četiri tačke i pobijeni? Razmjere zločina Kradžićevog zločinačkog pokreta koji je napravio rs veće su dakle od nacističkih! Ko onda smije reći kako presuda nema veze sa rs i kako to "ne treba politizirati"!
Marš iz politike, ako tako misliš, ima ih koji znaju šta treba raditi, a imaju hrabrosti da to pokrenu!
Svaki Bošnjak treba kopirati tih deset tačaka i nositi ih sa sobom zajedno sa ličnim dokumentima i pokazti svakome ko kaže da nije vrijeme za ukidanje i da nije presuda – rs!
Vrijeme za to je bilo prije dvadeset i više godina. Već sad se vide rezultati odrastanja jedne nove generacije koja se rodila u rs i koju uče da je rs postojala prije ostatka svijeta!
To zlo se mora zaustaviti – ODMAH!

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš