kosovo-online.com

Kurti se sastao sa kandidatima za poslanike iz redova manjinskih zajednica

Lider Samoopredeljenja i kandidat za predsednika Vlade Kosova Aljbin Kurti ugostio je danas Emiliju Redžepi, Dudu Balje, Artana i Vetona Berišu i Hetema Arifija predstavnike bošnjačke, egipćanske i aškalijske zajednice na Kosovu.

Kurti se sastao sa kandidatima za poslanike iz redova manjinskih zajednica

Kako je saopšteno iz Samoopredeljenja, Kurti je sa predstavnicima manjinskih zajednica razgovarao o ishodu izbornog procesa, planovima nove vlade, izazovima i mogućnostima saradnje.

Kurti ih je takođe obavestio da će prioriteti nove vlade biti ekonomski rast, borba protiv organiziranog kriminala i institucionalne korupcije, pošteno pravosuđe i pravedna socijalna politika.

Kurti je uverio sagovornike da će njegova vlada prema svim građanima Kosova postupati jednako bez obzira na nacionalnost i naglasio da se napredak manjinskih zajednica ostvaruje kroz ekonomski razvoj i da će to biti prioritet nove vlade.

Na kraju sastanka izrazili smo spremnost za nastavak i širenje komunikacije i saradnje među nama, saopšteno je iz Samoopredeljenja.

Inače, Samoopredeljenje kao pobednik izbora pored toga što teži koaliciji sa DSK zbog većine u parlamentu, potrebno je da ima u vladi i predstavnike nevećinskih zajednica.

Kurti je ranije imao susret sa Nenadom Rašićem iz koalicije Sloboda.

Srpska zajednica ima deset zagarantovanih mandata u kosovskom parlamentu, koliko i pripadnici ostalih nevećinskih zajednica na Kosovu.

Srpska lista osvojila je prema preliminarnim rezultatima svih deset mandata ali je Kurti rekao da ne želi Srpsku listu u svojoj vladi.

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš