Raspodjela početkom drugog polugođa

Knjige iz BiH za srednjoškolce u nastavi na bosanskom u Rečanu

Knjige koje su za potrebe učenika u srednjim školama, gdje se nastava izvodi na bosanskom, biće danas dopremljene u školi "Meto Bajraktari" u Rečanu, odakle će se vršiti raspodjela po svim školama na Kosovu.

Knjige iz BiH za srednjoškolce u nastavi na bosanskom u Rečanu

Zamjenik ministra obrazovanja Usmen Baldži potvrdio je za naš portal da je kamion sa knjigama krenuo danas iz izdavačke kuće "Libri Shkollor" iz Prištine.

"Danas je kamion sa knjigama krenuo put škole 'Meto Bajraktari' u Rečanu, odakle će se vršiti raspodjela po svim opštinama na Kosovu u kojima se nastava izvodi na bosanskom. To će biti odmah na startu drugog polugođa", rekao je Baldži.

On je istakao angažovanost prestavnika Izdavačke kuće "Libri shkollor" i službenika Divizije za manjinsko obrazovanje Ministarstva obrazovanja, nauke i tehnologije, koji su, kako je rekao, najzaslužniji što se ovaj proces uspješno realizovao.

"Libri shkollor je potpisao memorandum o saradnji sa Izdavačkom kućom 'Vrijeme' iz Zenice a Divizija za manjinsko obrazovanje je odradila tehničko-administrativne pripreme kako bi se proces dopremanja knjiga iz Bosne i Hercegovine uspješno završio", istakao je zamjenik ministra Usmen Baldži.

Izvor: (info-ks.net)

Vezani članci

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš