Hadžihafizbegović za N1: Vučić je licemerni prijatelj BiH

"Predsednik Srbije Aleksandar Vučić potcenjuje inteligenciju ljudi na ovim prostorima. Saziva sednicu zbog izjave Izetbegovića. Što se njega tiče, Izetbegović kaže da bi priznao Kosovo, ali nije on taj koji odlučuje - nego će biti kako kaže predsedništvo. A zapravo je Srbija priznala Kosovo, o čemu mi pričamo", smatra glumac Emir Hadžihafizbegović.

Hadžihafizbegović za N1: Vučić je licemerni prijatelj BiH

a konstataciju da Srbija nije formalno priznala Kosovo, Hadžihafizbegović je dodao:

"Priznala ga je, ima ono de facto i de iure. Papiri su podeljeni i posušeni, sad samo treba tu Vučićevu tegobu - kako narodu to saopštiti. On saziva sastanak nacionalne bezbednosti i kaže da je ovo izjava sa dalekosežnim posledicama, a pokazuje se kao licemerni prijatelj BiH. Donosi nam ovde inkubatore u bolnice, a stoji iza Dodika, koji na dva metra ispred njega govori kako je RS država, i da će se odvojiti".

"Ako si prijatelj BiH, ako pet minuta pre toga kažeš da poštuješ suverenintet BiH, onda si dužan nakon te blasfemije koju izgovori Dodik doći do mikrofona i reći da je to bila neprimerena izjava i da RS nikada neće biti država, i da gospodin Dodik treba da zna kako da se ponaša unutar medijskog prezentovanja i tako dalje".

Smatra da predsednik Srbije Aleksandar Vučić "igra licemernu igru".

"Danonoćno izgovara da poštuje teritorijalni integritet, retko spominje suverenitet BiH. A onda na otvaranjima mostova, konferencijama pusti Dodika da lupeta. Tako se mora ponašati čovek kome sud visi nad glavom (Milorad Dodik). Dodik bi sad sve gurnuo u rat. Počne rat, on ima privatni avion - i na Kipar. I složi svoje one račune. Neka me tuže ovi fašisti, neka me tuži i on. Dosta više tog merhameta, merhametluk je kukavičluk", poručio je Hadžihafizbegović.

"Treba postaviti Dodiku pitanje što baca bh. zastave sa stola. Treba postaviti pitanje međunarodnoj zajednici, najvećem licemjeru ovde... Oni su nam navukli ludačku košulju, i neće da je skinu. Oni su rekli tri člana Predsedništva, oni su rekli 10 kantona, oni su rekli 150 ministara", kazao je uz opasku: "Jedino što se sa Dodikom slažem, da bi se pre dogovorili bez međunarodne zajednice."  

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš