Francuska ambasadorka nakon posjete Novom Pazaru: Mladi bez perspektive u Sandžaku

Novi Pazar – Ambasadorka Francuske u Srbiji Kristin Moro ocijenila je nakon dvodnevne posjete Novom Pazaru da su glavni problemi ovog grada i regiona nedostatak perspektive za mlade i ekonomska nerazvijenost.

Francuska ambasadorka nakon posjete Novom Pazaru: Mladi bez perspektive u Sandžaku

Ona je u intervjuu za radio Sto plus istakla da je razgovarajući sa predstavnicima lokalne samouprave, institucija i nevladinih organizacija stekla uvid u situaciju u Novom Pazaru i Sandžaku.

“Znam da je Novi Pazar u prošlosti bio ekonomski razvijen i veoma bogat, kao i da je vijekovima bio čvorište trgovinske, privredne i kulturne razmjene. U tome bi trebalo tražiti načine za izlazak iz sadašnje krize, jer bi dublja regionalna saradnja i povezivanje sa drugim regionima mogli biti rešenje”, izjavila je Moro.

Ambasadorka je najavila da će Francuska nastaviti da pruža podršku ovom regionu i to za projekte koji za cilj imaju pomirenje i poboljšanje ekonomske situacije. Francuska ambasadorka se tokom boravka u Novom Pazaru sastala sa predstavnicima lokalne samouprave, Bošnjačkog nacionalnog veća, političkih partija, medija i nevladinih organizacija.

Izvor: (Sandžak PRESS )

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš