Festival Tradicionalnih Pjesama “BalkanFest” ove godine uz mnogo bogatiji program

Multietnički Festival Tradicionalnih Pjesama će ove godine biti održan 23 Avgusta 2019.godine na školskom stadionu u Grnčare sa početkom od 17 sati. U organizaciji Udruženja za kulturu PLEJADA Prizren pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture, omladine i sporta i opštine Prizren. Festival će okupiti nekoliko stotina izvođača iz svih nacionalnih zajednica na Kosovu.

Tradicionalni Festival se tradicionalno organizira po četvrti put a ove godine će biti organiziran u mnogo širem formatu i uz veliki broj izvođača tradicionalnih pjesama svih nacionalnih zajednica na Kosovu.

Kako najavljuju iz Udruženja za kulturu Plejada ove godine će svaka nacionalna zajednica imati svoj deo performansa na Festivalu uz veliki broj iznenađenja i iz država Balkana .

Zbog prevelikog interesovanja za Festival iz organizacionog odbora navode da su Festival ove godine pripremili na otvorenom prostoru školskog stadiona u Grnčare gdje se očekuje nekoliko hiljada ljubitelja tradicije, kulture i tradicionalnih pjesama.

Vrijedi napomenuti da će svoje učešće na ovogodišnjoj ediciji Festivala uzeti sve nacionalne zajednica na Kosovu (bošnjačka, albanska, goranska, turska, srpska, romska, aškalijska, egipćanska) kao i gosti iz regionalnih država.

Festival ima za cilj da promoviše, sačuva od zaborava i predstavi tradicionalne pjesme i  tradicionalne vrijednosti Republike Kosova ali i kulturne različitosti i vrijednosti država balkanskog regiona.

Uskoro agenda.

Zainteresovani sponzori mogu se javiti na sledece brojeve telefona ili na email: balkanfest2019@gmail.com, 044 708 066 ili 045 283 593.

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš