REAGIRANJE KOALICIJE VAKAT

Fašisoidne izjave Numana Balića

Numan Balić nastavlja sukob i svađu sa svima. Njegove najnovije izjave, date kosovskoj javnosti nakon susreta sa predsjednikom Skupšine Kosova Kadrijem Veseljijem, mogu samo nanositi štetu zajednici koju navodno „štiti“ i predstavlja.

Fašisoidne izjave Numana Balića

Balić po ko zna koji put osporava pravo i legitimitet Bošnjaka iz Prizrena i Dragaša, čak negira i njihovu pripadnost bošnjačkoj zajednici. Za sve njih kaže da nisu „autentični“ Bošnjaci i naziva ih pežorativnim i regionalnim imenima. Postavlja se pitanje na osnovu čega Balić negira bošnjačku pripadnost ljudima koji žive u Župi i Gori, kad je poznato da se na zadnjem popisu stanovništva održanom 2011. godine u Prizrenu i Dragašu kao Bošnjaci izjasnilo njih 21 hiljada, što čini 77% od ukupnog broja svih deklarisanih Bošnjaka na Kosovu.

Balić u kontinititetu izmišlja i pokreće podjele unutar bošnjačke zajednice. Kvalifikacije koje iznosi o najbrojnijem dijelu bošnjačke zajednice na Kosovu sadrže elemente fašizma. Njegovi stavovi o „autentičnim“ Bošnjacima i onimma koji to nisu, u najmanju ruku, moraju biti osuđeni jer direktno podrivaju integritet zajednice, koja i bez toga ima dovoljno problema.

Zar su u ovom trenutku potrebne ovakve kvalifikacije i podjele u našoj zajednici? Da li je Numan Balić zadužen da određuje nacionalnu pripadnost ljudima? Kojim to instrumentima radi? Ko mu je dao takvo pravo? To su samo neka pitanja za koja nam nije potreban odgovor, jer smo to od njega do sada nebrojeno puta čuli. Čovjek je, radi političkog preživljavanja i povratka u institucije, spreman „otpisati“ sve Bošnjake na ovome svijetu.

Balić je srušio sve što je mogao srušiti. Od njegove SDA nije ostao kamen na kamenu. Zapravo, ostale su podjele, svađe i uvrede. To su rezultati njegove politike. On izjavljuje da su ljudi iz Vakata „prepreka“ jer su navodno „uzurpirali“ mjesta u institucijama na koja treba da se vrate

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš