Mulaomerović: Velika je čast voditi klub kao što je Cibona

Vraćam se u klub koji je obilježio moju karijeru. Hvala Aci na povjerenju. Čast je biti trener ovako velikog kluba, ma u kakvom stanju on bio, rekao je novi trener Cibone.

Mulaomerović: Velika je čast voditi klub kao što je Cibona

Nakon nešto više od dvije godine na klupi Slaven Rimac više nije trener Cibone. Nakon teškog poraza od Budućnosti (91-69) navijači u Draženovu domu skandirali su "Rimac, odlazi!", a uprava kluba je ekspresno smijenila trenera."Vukove" je preuzeo Damir Mulaomerović.

- Vraćam se u klub koji je obilježio moju igračku karijeru. Hvala Aci na ukazanom povjerenju. Čast je biti trenerom ovako velikog kluba ma u kakvom stanju on trenutačno bio - rekao je novi trener Cibone te dodao:

- Imam obaveza prema Ciboni. Bez nje ne bi bilo ni ovakve moje igračke karijere. Bilo bi nekorektno da sam odbio poziv. Imam sedam dana da posložim neke stvari. Najvažnije je da se ekipa psihološki rehabilitira - zaključio je bivši košarkaš Cibone.

S igračima još nije stigao razgovarati, ali neće biti problema pošto je s nekima od njih i igrao.

- Nisam još razgovarao s igračima, to ćemo obaviti prije večerašnjeg treninga. Većinom me znaju, s Marinom Rozićem i Andrijom Žižićem sam i igrao. Prioritet je popraviti obranu koja je bila dosta loša - kaže Mulaomerović.

Ova odluka nije nova, inicijativa je krenula sredinom prošlog tjedna.

- U srijedu smo imali sastanak upravnog odbora i analizirali situaciju te jednoglasno konstatirali da nismo zadovoljni prezentacijom. Mišljenje smo prenijeli Rimcu prije utakmice protiv Budućnosti, a naknadnim konzultacijama došli do zaključka da raskinemo ugovor jer se nešto mora poduzeti - rekao je predsjednik Cibone Aco Petrović te zaključio:

- Teško nam je pala ova smjena inače ne bismo s njim potpisali dvogodišnji ugovor ovog ljeta. Prošlo je 13 utakmica, pola sezone ABA lige, a pogled na tablicu dovoljno govori da nešto ne štima jer je Cibona u zoni ispadanja.

Cibosi su na predzadnjem mjestu u ABA ligi. Gori od "vukova" je samo Sutjeska iz Nikšića. 

I MZT ostao bez trenera

Slovenski trener Aleš Pipan podnio je ostavku na mjestu prvog trenera makedonskog MZT-a. Košarkaši MZT-a doživjeli su šesti uzastopni poraz u ABA ligi, a izgleda da je to bilo dovoljno da Pipan odstupi s klupe. Kao sljedeća destinacija za slovenskog trenera spominje se Zlatorog Laško, kojeg je Pipan vodio tri puta do sad. 

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš