Amerikanci ubjedljivom pobjedom nad Srbijom osvojili 15. olimpijsko zlato u košarci

Sjedinjene Američke Države nemaju konkurenciju u košarci. U finalu je bez ikakvih problema srušena Srbija za 15. zlato SAD-a na košarkaškim turnirima na olimpijskim igrama.

U reprizi finala Svjetskog prvenstva slavio je isti tim. Prije dvije godine bilo je 129:92, a ovaj put Amerika je slavila rezultatom 96:66.

Jedino je u prvoj četvrtini postojala rezultatska neizvjesnost. Bilo je 19:15. Ostatak meča bio je u znaku jednog tima. Poebna analiza nije potrebna, Amerika je jednostavno - prejaka.

Istina, kod Srbije su podbacili Bogdanović, koji je imao 0 od 7 učinak šuta za tri poena i na kraju je meč završio sa sedam poena, te Teodosić i Raduljica koji su ubacili devet, odnosno sedam poena. Nedović je sa 14 poena bio prvi strijelac Srbije, dok je sa 30 poena Ameriku predvodio Durant.

U grupnoj fazi kada su se susrele ove dvije reprezentacije, Amerika je slavila sa tijesnih 94:91, a Srbija je imala šut za produžetak. Ovaj meč je pokazao da tim Mikea Krzyzewskog tada nije igrao u "punom gasu".

Kako god, momci Aleksandra Đorđevića mogu biti ponosni što su vlasnici svjetskog i olimpijskog srebra. Biti drugi iza Amerike je ogroman uspjeh.

SAD: Butler 2, Durant 30, Jordan 4, Lowry 5, Barnes 2, DeRozan 6, Irving 4, Thomspon 12, Cousins 13, George 8, Green 2, Anthony 7.

Srbija: Teodosić 9, Simonović 3, Bogdanović 7, Marković 3, Kalinić 2, Nedović 14, Birčević 1, Raduljica 7, Jokoć 6, Štimac, Jović 3, Mačvan 11.

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš